Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '20

 
Kategori
Güncel
 

AÇIKTA SAKLANAN SIRLAR

 

Son zamanlardan nedendir bilmem daha fazla dikkatimi çekiyor, bir ismin başına neden o ismi pekiştirme gereği duyan isimler eklenir ki?

Bir kişi erkekse ve erkek olarak hayatını idame ettiriyorsa tutup isminin önüne tekrar, tekrar erkek olduğunu çağrıştıracak “ben erkeğim ha” diye bağıran sıfatlar ekleme gereği duymaz. Aynı şekilde bir kadın da isminden bellidir zaten tekrar ön ad alıp, kadınsılığını vurgulayan bir sıfatı isminin önüne koymaz. Normalde elbette.

Bu durumlar olduğunda, isim bir şekilde sıfatla pekiştirildiğinde, daha doğrusu; isim sıfat olduğunda öz, ticari metaa ’ya dönüşmüş, pazarlanmaya hazır hale gelmiş olur. Niyet pazarlama değilse neden özellikler özellikle abartılsın, iyice vurgulansın?        Özellikle din, milliyet istismarı yapanlar da benzer taktikleri ustalıkla kullanırlar. Tıpkı bir erkeğin ben ne şahane erkeğim diye ortalıkta dolaşması, ya da bir kadının ben kadın üstü kadınım demesi saçma gelse de insanlar bu şekilde abartıların bir pazarlama çalışması olduğunu bilir, diğerlerini daha da önemlilerini görmezden gelirler ya da dikkatlerini çok büyük bir durum o kadar ortadadır ki dikkati çekmez. Tıpkı göz önünde olan, saklanmayan şeylerin daha az dikkat edilen yerler olması gibidir aslında bu durum.

Çoğunlukla insanlar, çalışma masasının üzerinde, kapıdan girişte herkesin görebildiği yerde, eğreti bir şekilde katlanmış bir şekilde duran bir kâğıdın çok değerli bir belge olduğunu düşünmez. Herkesin gözüne sokarcasına en önemli evraklarını kim bulundurmak ister ki? Hâlbuki "büyük sırlar açıkta saklanır…"

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..