Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Acil önlem

Acil önlem
 

İzlemediğin maç hakkında yazı yazılmaz. Yorum da yapılmaz.

Gelgelelim bazı şeyler artık taşlaşmışsa bunları dile getirmek için illa maçı izlemek de gerekmiyor.

Bahsettiğimiz Göztepe ve bugün deplasmanda yenildiği Körfezspor maçı.

Sarı- kırmızılılar Pazar günü kendi sahalarında Hacettepe’yi 4- 1’le geçtikten sonra lider Bandırmaspor ile arasındaki puan farkını bile indirmişti. O nedenle bugünkü Körfezspor maçı ayrı bir anlam kazanmıştı.

Ancak Göztepe mağlup oldu ve puan farkı yeniden dörde çıktı.

Şimdi bazı konuları masaya yatırmak gerekiyor. Göztepe defansı S.O.S. veriyor. Pazar günkü Hacettepe maçında yenilen golde de defans ve kaleci hatası vardı, bugün de var.

Hele uzatma dakikalarında yenilen gol tam bir facia. Topa vuran oyuncunun önünde dört, arkasında bir olmak üzere beş Göztepeli oyuncu var. Ama adam bomboş ve öyle rahat vuruyor ki. Kaleci Akın da bu topu kapattığı köşeden içeri alıyor.

Dikkat çeken bir diğer konu da yine uzatma dakikalarında yenilen bir golle mağlup olunması. Yani ciddi bir konsantrasyon eksikliği var.

Göztepe kadro olarak bu ligin çok üzerinde bir takım. Bu sorunları bir an önce aşamalı. Yoksa ileride sıkıntı yaşar.

Pazar günkü Hacettepe maçı sonrasında Yenigün’ de Sayın Çağatay Çağlar, 4- 1’e rağmen takımın oyunundan memnun kalmadığını belirterek uyarı yapmıştı. Sadece üç gün sonra Sayın Çağatay Çağlar’ın yazdığı her şey çıktı.

İşte bütün bunlar Sayın Özcan Kızıltan’ın bir an önce acil önlemler alması gerektiğini ortaya koyuyor. Özellikle de defans hattına. Kaleci Akın da biraz daha dikkatli olmalı.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Takip edenler bilirler. Geçen yazımda 2. ve 3. Lig takımlarının Çarşamba- Pazar oynamalarını eleştirmiş ve Göztepe’nin Körfezspor karşısında alacağı bir kötü sonuçta tek suçlunun teknik heyet ve oyuncular olamayacağını yazmıştım. Bakın dediğim oldu. Bu takım Pazar günü geriden geldiği bir maçı çevirdi ve yoğun mücadele verdi. Üç gün sonra hem de deplasmanda yeni bir maça çıktı ve kaybetti. Futbol Federasyonu’nun bu uygulamasını tekrar değerlendirmesini istiyorum. Türkiye’de üst liglerdeki oyuncuların bile kapasitesi üç günde bir maç yapmayı kaldıramazken alt liglerdeki oyunculardan bunu beklemek doğru değil.

Göztepe’nin özellikle defans sorununa acilen çözüm bulmasını diliyorum. Artık önümüzdeki maçlara bakmak lazım. Yenilgiden ders çıkarılmalı ve aynı hataları tekrarlamaktan kaçınılmalı.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..