Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Acınızı anlıyoruz!

Acınızı anlıyoruz!
 

ACINIZI ANLIYORUZ!


Ölümün ne kadar yakınında olduğu,ne gibi acılara gark ettiği gerçeği bir haberle başlar... Soğuk duş almış gibi tir tir titrersin,gözlerin kararır, konuşmaya bile mecalin kalmaz olur... Olanların gerçek olmama ihtimalinin gerçek olması gibi bir ihtimal tahayyül edersin, bütün ümitlerini akıldışı bir ihtimale bağlarsın...

 Sen evladı kömürlerin altından çıkarılan, ciğeri sökülmüş annesin,babasız olmanın ne demek olduğunun acı gerçeğini tatmış evlatsın, 'acını paylaşıyoruz' laflarının acının azalmasında zerre dahi etkisi olmadığını en iyi idrak eden sensin...

'Acını paylaşıyorlar'mış!.. Annelerinin cenazesinden sonra hemen tatile gidenler mi, babasının cenazesinde çelenk şovu yapanlar mı paylaşacak acını? Ya da katıldıkları cenazelerde cenaze namazını kılmaya bile tenezzül etmeyenler mi?

Emeğin e'sinden bihaber olanlar, har vurup harman savuranlar, 2009 yılında 19 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasında maden ocağı sahiplerinin avukatı olduğu halde sırf siyasi şov yapmak için avukatın olma namzetindeki yüzsüzler mi paylaşacak acını?..

Sen evladını gönlünün en müstesna yerine gömen anne, senin döktüğün gözyaşını anma yöntemleri bile ecnebi bunların..  Bi baksana nasıl kara kurdeleler takmışlar, karalar giyinmişler, kara çelenk hazırlamışlar!.. Hollywood filmlerindeki cenaze törenlerinden fırlamış artistler gibiler.. Onların acıları ifade etmeleri bile göstermelik;gözlerinde ne tek damla yaş ne de tek üzüntü ifadesi görürsün.. Allah aşkına anne evladını toprağa verirken kara kurdele takmak,karalar giyinmek aklına gelir mi hiç?.. Şu Şişli Camisinde şimdiye kadar hiçbir cenazede tek damla gözyaşı döken görmedi bu gözler!.. Kimin cenazesine bile geldiğini bilmeyen kimseler; nice yalnız bırakılan garibim, bedbaht cenazeler gördü bu gözler..

Tek yapmayı becerdikleri istismar, istismar!.. Diyeceğim o ki ciğeri yanan anneciğim; bu ülkeyi kamplara bölmeyi gaye edinmiş, çektiğin acı üzerinden türlü iftiralar, yalanlar üretip ülkeyi karıştıranlar itibar etme.. Onlara ve yalanlarına ititbar ettiğin gün tüm ülke olarak yandığımız gündür..

 

 

 
Toplam blog
: 3
: 403
Kayıt tarihi
: 04.03.13
 
 

Oldum olası kendimi tanıtma, yüceltme, pazarlama konusunda hep beceriksiz ve başarısız olmuşumdur..