Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Ada gitmek istiyor!

Ada gitmek istiyor!
 

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), ‘Kıbrıs’ta Türkiye algısını’ masaya yatırdı. George Mason Üniversitesi ve ODTÜ öğretim üyesi Rebecca Bryant ile International Center for Transitional Justice’ten Christalla Yakinthou, adanın her iki tarafının vatandaşları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, işadamları ve işkadınlarıyla görüştü.

Haberimin devamında ise Kıbrıslı Türklerin ne istediği yazıyor.

1) Türkiye Kıbrısı sözde tanıyormuş. Dünya'da KKTC olarak tanıyan onları ayrı gören tek ülke Türkiye iken bununda sözde olması çok ilginç. Düşünüyorlar mı acaba Türkiye onları ayrı olarak tanımasa sonları ne olurdu?

2) KKTC liderleri devlet başkanı gibi karşılanmalı Malta ve Lüksemburg kadar eşit olunmalı. Ben bugüne kadar Türkiyeye gelen KKTC başkanının bir vatandaş gibi karşılandığını görmedim. Ne için geliyorsa o kişi karşılıyor zaten.

3) Pasaport şartı getirilmeli. Türkiye Cumhuriyeti varlığı devam edebilsin diye bizim topraklarımız diye onlarca askerini uğrunda şehit versin ona rağmen birde aranarak mı bir sürü işlemlerle mi girsin o yere. Yazık bu düşünceye.

4) İşgal görüntüsü kalksın diye Kıbrıs polisi Türk genel kurmayından ayrılsın adada ki Türk askeri sayısı azaltılsın. Eğer siz Türkiyeyi KKTC'i işgal etmiş gibi görüyorsanız zaten bütün bunlara ne gerek var. Ayşe boşuna tatile çıkmış. O kadar Rum kıyımı haklıymış meğerse onlar sizi Türklerden koruyacaklarmış. Pardon ya kusura bakmayın aranıza girdik rumlarla.

5) Rumlarla da direk ilişki kurulsun. Yaa bunlar değilmiydi 40 yıl önce bütün Türkleri öldürmeye yemin etmiş insanlar şimdi muhattap ol diyorsunuz.

Türk askeri ordan çekildiği an adada ki Türk nüfüsü her geçen gün azalacak ve bir gün yok olacaktır. Tarihte atalarının almak için elde tutmak için ne kadar uğraştığını bilmeyen yarı rum yarı türk çoçuklar doğacaktır ki hala doğmakta.

Türkiyeyi istemeyen insanlara bunları anlatmak daha doğrusu anlamasını beklemek biraz zor ama.

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..