Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Adalarımız Yunanlılar tarafından işgal edildi…

Adalarımız Yunanlılar tarafından işgal edildi…
 

Laf geldiğinde ülke topraklarının bir karışının bile kimseye verilmeyeceğini bağıran hükümetin Yunanlıların 16 adamızı işgal etmesine göz yumduğu ortaya çıktı. İktidar yanlıları büyük bir pişkinlikle oraları yerleşime müsait yerler değil, diyebilir ve bu işgali görmezden gelmeye yanaşabilir. Oysa oraları bizim toprağımızdır. Türkiye’nin her hangi bir yeri kadar değerlidir.

Demokrat Parti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, hükümetin bu işgale göz yumduğunu söyledi.

“YENİÇAĞ’a konuşan Ümit Yalım, Ege ve Akdeniz’deki adaların teker teker değil toptan elden çıktığını açıkladı. Ümit Yalım, işte işgal altındaki adaların Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz’de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin adalardan ilk vazgeçişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu 2004 yılına denk geldiğini dile getiren Yalım, “2004 Yılı Türkiye açısından çok ilginç olayların yaşandığı bir yıldır. AKP Hükümeti, Kuzey Kıbrıs’ın verilmesi anlamına gelen Annan Planı’na açık destek vermiş ancak Nisan 2004’te Kıbrıs’ta yapılan referandumda Rum tarafının ’hayır’demesiyle Annan Planı uygulanamamıştır. 1 Mayıs 2004’te GKRY Avrupa Birliği’ne üye olmuştur” dedi. Yalım sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekim-Kasım 2004’te Eşek ve Bulamaç Adaları’nda inşaat faaliyetlerinin başladığı ve adaların Yunanlılar tarafından işgal edildiği tespit edilmiştir. AB Üyesi olan Yunanistan ve GKRY, Türkiye’yi veto etmemiş ve Türkiye 17 Aralık 2004’te AB’den müzakerelere başlangıç tarihi almıştır. Müzakere tarihi alabilmek için, adaların işgali görmezden mi gelindi.” Ümit Yalım ayrıca 7 bin kilometrekare kıta sahanlığına ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’in (GKRY) el koyduğunu söyledi.

Hemen her iddia ardından çıkıp esip savuranlardan ses yok.

Hükümetin kıyılarımıza, denizlerimize karşı neden bu kadar duyarsız olduğunu anlamak mümkün değil. Çoğunluk kıyı kentlerinin muhalefet partileri eğilimli olmaları denizlerimizin ülke dışı gibi görülmesi için yeterli sebep değil. Dikkat edilirse denizlerimizde maliyeti çok düşük olmasına rağmen yolcu taşımacılığı yok gibidir. Yük taşımacılığı ise çoğunluk yabancılardadır. Limanlarımız özelleştirme adı altında çoğu yabancılara devredilmiştir. Balıkçılık oy uğruna katledilmiş, bu gün eskinin balık cenneti olan denizlerimizde balık kalmamıştır. Balık neslini kurutan tirol avcılığına hala müsaade edilmesi hükümetin deniz diye bir düşüncesi olmadığını gösteriyor. Bütün bunları yanlış yönetim veya cehalet diye niteleyemeyiz. Çünkü iktidar artık “usta” olduğunu kendi söylüyor. Neler oluyor?

İzmir 2012-09-07

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..