Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '10

 
Kategori
Deneme
 

Adam 13

Adam 13
 

Bir cenazeye katılmıştı. Çevresinde ailenin yakınları ağlıyor ve ölünün kötü özelliklerini görmezden gelip onu iyi biri gibi kabul etme oyunu oynuyorlardı. Bunu hep anlamsız bulurdu. Hayatında kimbilir kaç kez ''geber'' sözüne maruz kalan adam toprağın altında fazlasıyla ölü görünüyordu. Bir cenazede bu fikirleri değiştiren neydi? Bir daha kimseye kötülük yapamayacak o huysuz ayyaşın nefes almaması en azından birkaç tebessüme yol açabilirdi belki.

İlk kez evinden çıkarken karşıdaki küçük barakada küçük kızını tekmelerken görmüştü onu. Bir elinde ucuz şarap ile gürültü yapan o zararsız kıza vuruyordu. Karısı ise zaten çoktan çabalarının karşılığı olan morluk madalyalarıyla bitmiş bir biçimde onları izliyordu. Hiçbir zaman güçlü sayılabilecek biri olamayan adam her seferinde kafasını çevirip gitmiş olsa da bazı geceler küçük kızın gözyaşlarını hissettiğini düşünürdü. -Bu mutlu gecede bir şişe şarap fena olmazdı hani -…… Anlayamadım -Buraya neden geldin? - Hımm…şey… -Görmek istedin değil mi? Sürekli olarak gözünün önünde kurtarmak istediğin çaresizlerin tüm benliklerini alan ama yıllar boyunca hiçbir şey yapamadığın bu serseriye son kez bakıp rahatlamak , en önemlisi de onları aslında senin kurtardığını düşünmek istedin. -

Benim hakkımda nasıl böyle düşünürsünüz? Siz kimsiniz? -Seninle aynı nedenden dolayı burada olan biri diyelim -Neden mi? -Evet neden , bu cenazenin yani aslında ölümün bir nedeni vardır. Aslında kalp krizi deseler de ben ölümde daha çok ulvi bir amaç arayanlardanım. -Bu sarhoşun ölümü nasıl bir ulvi amaca hizmet etmiş olabilir ki? -Aslında kişiden kişiye değişir , sana göre küçük kızın ve karısının artık eziyet görmeyecek olması , karısına göre rahat bir yaşam ya da erkeksiz kalmak , belki şeytana göre de cehennemi için bir nefer daha. Ölümden herkes ne kadar çok anlam çıkarıyor görüyor musun? -Size göre bu ‘’ulvi’’ amaç neydi? -Bana göre bu ölüm yalnızca tüm hayatın son bulması…o kadar…Ölüm ulvi de olsa ben ulvi bir adam değilim dolayısıyla da yalnızca ölümden değil herhangi bir bitişten ulvi sonuçlar çıkarmaya yetkin değilim. Ama senin geliş nedenini artık biliyoruz. Cenazeden sonra tüm gün yanındaki adamın söylediklerini düşündü. Gerçekten de o cenazede kendini güçlü hissetmek için bulunmuş ve toprağın altına giren bir ayyaş ile kendini kahraman ilan etmişti. Ölüm ya da hayatın nedeni var mıydı adam bundan pek emin değildi ama kendi içindeki korkak yalnıza yemesi için bir leş verdiği çok açıktı. Yalnız avlanan bir sırtlanın ölüme mahkum olması gibi yalnız bir adam da açlıktan ölmemek için karnını leşle doyuruyordu.

 
Toplam blog
: 32
: 358
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

1983 İstanbul doğumludur. Halen hayattadır. ..