Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Adam Gibi Siyaset

Bazen düşünüyorum da, tek tuşa tıkladığında seni gezdirecek sürücüsüz otomobilin ayağına geldiği günlere neredeyse yaklaşmışken ülke olarak nelerin peşine düşmüşüz diyorum kendi kendime.

Siyasilerin polemiklerine baktığımız zaman muasır medeniyetler seviyesinin yanından bile geçmediğimizi görüyor ve ülke adına üzülüyorum.

Yazı yazmayı sevmeseydim inanın siyasilerin hiç birini ne takip eder ne de ilgilenirdim. Tümü kurgulanmış saat misali tik tak tik tak sesi getirmelerinden başka işe yaramadıklarını görüyorum.

Siyaset denilen sanatın bir derinliği olmalı. Bir uslübü bir tarzı olmalı. Bizim siyasilerimizin beden dillerinden zaten anlayabiliyorsunuz ne ufukta olduklarını.

Zaten öyle olmasalardı küresel sermeye gemisini yüretemiyor olacaklardı.

Ülke siyasilerimiz hepsi de tam rolünde. 80'den sonra seçim sistemi boşuna mı değiştirildiğini sanıyorsunuz. Tüm değişimler küresel ekonomiye dayalı gerçekleştirilmiş ve çarşaf liste metoduyla uygun elemanlar seçtirilmiştir seçmen tarafından. Arkasından Amerika 84 yılında terör örgütünü örgütleyerek binlerce Türk-Kürt vatandaşlarımızın hayatına mal olmuş ve diğer taraftan savunma harcamalarımız artması sebebiyle ülkede ciddi anlamda ekonomik krizler meydana gelmiş ve ekonomik dar boğazlardan çıkmak üzere ülkenin neredeyse bütün varlıkları yabancı sermaye şirketlerin eline geçmiştir.

Şimdi de beka sorunu diye bir şey çıkardılar. Sabah kalk beka meselesi, akşam yat beka meselesi..

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütlerine papuç bırakmayacağını herkes tarafından bilindiği halde beka meselesiyle seçmenin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Yetmediği gibi HDP üzerinden de siyaset yapmak da yanlıştır bana göre. Zira anayasaya göre etnik bir partinin mecliste yer alması küresel sermaye'ye yaramaktan başka bir şey değildir. HDP Amerika'nın oluruyla kurulduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok sanırım.

Ülkede Türk Kürt ayırımının olmadığını ve asla da olmayacağını herkes çok iyi bilmelidir. Aynı zamanda Amerika çok iyi bilmekte olduğu halde bugün beka sorununa seçmenin neredeyse yarısına yakın oranda inandırmayı başarmıştır.

Böyle yerel seçim kampanyası olmaz olmamalı..

Beka sorunu dendikçe seçmen sandıktan uzaklaşıyor kimse bunun farkında değil, çünkü beka meselesinde 82 milyon nufüsün tek vucutta birlik olacağını seçmen akıl ediyor.

Eey siyasiler, oturunuz oturduğunuz yerde de adam gibi siyaset üretmeye çalışınız..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..