Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adam olamamışsın?

Adam olamamışsın?
 

Resim alıntıdır.


Köylü milletin efendisidir. "Kemal ATATÜRK"..

Ahmet amca yıllarca çalışıp didinir, evde ailesi ile kıt kanaat geçinir babadan kalma birkaç dönüm arazisini eker ekmesine ama geçimini zor karşılar, birde Mehmedi vardır henüz ilkokula gider derslerinde oldukça başarılıdır, yıllar su misali akar gider Ahmet amca tüm olanaklarını seferber edip oğlunu önce lise sonra üniversite eğitimi almasını sağlar.

Bir sabah bakarki uzaktan elinde valizi birisi geliyor yaklaştıkça yaklaşır kişinin oğlu olduğunu anlar ve koşar gider özlemle oğluna koklar onu hasretle ana yüreği dururmu oğlum diye sarılır ağlar damla damla dökülür gözlerinden sevinç gözyaşları en güzel yemekleri hazırlar akşam yemeğine.

Ahmet amca oğlunu evlendirir, gün gelir birgün oğlu Mehmet kaymakam olarak atanır atanmasına ama günler aylar yıllar gelip geçer Mehmet babasını bir kere arayıp halini hatrını sormaz, tabi Ahmet amca 70-80 yaşındadır ki oğlunun yanına gidip gelemez, Ahmet amcanın evlat sevgisi özlemi içini kemirir durur.

Zaman ilerler yıllar gelip geçer kaymakam Mehmet artık vali olmuştur olmasına amma yüreğindeki insan sevgisi, büyüklerine saygı da yok olmuştur, kısacası ne oldum delisi olmuştur.

Ahmet amca bir gün evinin ihtiyaçlarını karşılamak için şehire iner, şehire inmişken oğluma bir telgraf çekeyimde gelsin özlem giderelim hasret bitsin der, telgrafı çektirir telgraf memuruna köye döner, aradan günler geçer ama oğlu vali Mehmetten hiçbir cevap gelmez.

Bir gün köye siyah renkli bir makam arabası gelir ve muhtara Ahmet amcayı sorar evinde buldukları Ahmet amcayı siyah makam arabası ile alıp giderler, Ahmet amca ne olduğunu anlamadan lüks bir makama getirildiğini görür ve kapıdan girdiğinde karşısında oğlu Mehmeti görür, elinde bastonu ile zor yürüyen Ahmet amca oğluna bakar oğlu makam koltuğunda saygısız bir şekilde oturmuş kalmaz ve mubarek babasına hoşgeldin demez elini öpmez.

Zorla sandalyeye oturan Ahmet amca oğluna hatırını sorar, oğlum nasılın neden ananı babanı ziyarete gelmiyorsun der, insan bir telefon da mı edemez der, vali Mehmet sert bir üslupla baba ben vali oldum hiçbir yere gidemem, bak altımda arabam, emrimde bir sürü personel ve lüks bir makamım var sen bana demez miydin adam olamazsın diye der.

Ahmet amca elini vicdanına koyar yüreği burkulur konuşmak ister ama yutkunur durur, söylemek istediği bir çift söz vardır ayağa kalkar kapıya doğru yönelir bir ara duraksayarak oğlunun yüzüne bakar ve şu sözü söyler "OĞLUM MAKAM SAHİBİ OLMUŞSUN AMA SEN ADAM OLAMAMIŞSIN" der odadan çıkıp gider, Ahmet amca haklıdır ve bir daha asla oğlunu görmeye gelmez.

"MAKAM OKUMAK SAHİBİ OLMAK İNSANI YÜCELTMEZ, İNSANI YÜCELTEN, KİŞİNİN TOPLUMDAKİ BİREYLERE KARŞI SAYGISI SEVGİSİ ve İLGİSİDİR"

MAKAM SAHİBİ OLMAK, KİŞİLERİN ÖZGÜRLÜKLERİNE DİL UZATMA HAKKINI DA VERMEZ,

MAKAM SAHİBİ OLMAK, KİMSEYİ AŞAĞILAMAK, HAKARET ETME HAKKINI DA VERMEZ, ( LAN ANANIDA ALDA GİT)( CİBİLLİYETSİZLER) SÖZLERİ GİBİ.

KÖTÜ SÖZ KİŞİNİN AYNASIDIR, BU BİR BAŞBAKANDA OLSA.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..