Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun
 

ELİ ÖPÜLSİ KADINLARIMIZ ANALARIMIZ.


"Yazıma başlamadan önce tüm dünya kadınlarının gününü saygıyla kutlar hürmetle kınalı ellerinden öperim"

Cumhuriyet kurulmadan önceleri kara çarşaflı giyimiyle tanınan kadınlarımız, Cumhuriyet kurulduktan sonra ise gerek kıyafetleri gerekse Türk kadınının imajı değişmiş, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilerek de erkekle aynı haklara eşit oldukları hatırlatılmış kanunlaştırılmıştır.

Kınalı elleri öpülesi vefalı cefakar analarımız, kadınlarımız, evlenip de yuvalarını dişi kuş misali dişiyle tırnağıyla saçını süpürge edip mutlu bir yaşamı yakalayabilmek pahasına her türlü fedakarlığa cefaya katlanırlar.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş olsa da yine de bugünkü din istismarı yapan zihniyetler kadınlarımızı analarımızı kara çarşafa mahkum etmiş, ve kara çarşafı kabullenmek zorunda bırakmıştır, ne yazık ki bugün modern anlamda türban diye adlandırdıkları yine modern giyimli bayanlarımızın fular olarak kullandığı, kapalı bayanların ise baş örtüsü olarak kullanıldığı eşarp hala bugün tartışma konusu olarak kullanılmakta siyasete alet edilmektedir.

Ülkemizde siyaset yine din ile kadınlarımız siyasete alet edilmekte bundan anladığım kadarıyla kadınlarımız gerek giyimleri gerekse özgürlükleri konusunda istismar edilmektedirler, hani mehmetlerle kara fatmalar cephede düşmana kurşun sıkarken eşitlerdi, şimdi ne oldu da kadınlarımız erkeğin bir adım gerisinde bırakıldı.

Ulu öndet Atatürk devrimleri ile derki Ey halkım Uygar Muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan sizlersiniz, bunun içinde çok çalışın nağmerde muhtaç olmayın demiştir, ama görüyorum ki asırlar geçmesine rağmen hala kara çarşaf ve sarık cüppe var, dışa bağımlı hale getirildik, üretmez olduk üreten cezalandırıldı, aslında cezalandırılan kırsaldaki Türk kadını analarımızdır, istismara uğrayan söz sahibi olamayan kadınlarımızdır.

Töre cinayetlerine kurban edilen kadınlarımız var, yoksulluktan sokaklarda yaşayan kadınlarımız var, ticaret malı gibi satılan kızlarımız var, kısacası ülkedeki kadın hakları bazı kesimlerde tam manasıyla kabullenilmez hale gelmiş, ezilen yıpratılan yine kadınlarımız olmuştur, eğer bu istismarların bir suçlusu aranacaksa tek suçlu yasaları uygulamayan devlettir.

KADINLARIMIZ VEFAKAR, BİR O KADAR DA CEFAKARDIR, DOĞURUR BÜYÜTÜR BESLER TOPLUMA KAZANDIRIR, NE YAZIKKİ ONU İSTİSMAR EDENLER YİNE KADINLARIMIZIN YETİŞTİRDİKLERİDİR.

Sonuç olarak eğitimsizlik ve cehaletin cezasını bugün birçok bölgede kadınlarımız çekmekte acısını yaşamaktadırlar, EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM TOPYEKÜN EĞİTİM ŞART.

KADINLARIMIZIN ÜLKEMİZDE GEREKEN DEĞERİ GÖRMESİ HAKLARININ VERİLMESİ DİLEKLERİMLE.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..