Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Adam yerli olsaydı...

Milli takımın aldığı sonuç içaçıcı değil ama kronikleşmiş bir hatadan dönmenin zamanının geldiği son nokta olmalı.

Yüksek miktarda ödediğimiz paralara rağmen neden başarılı olamıyoruz.? Pek çok neden söylenebilir ama en önemli nedeni kendi teknik adamlarımıza güvenmediğimizdir.

Dikkat ediyorum, yerli hocalarımıza verdiğimiz tepkiyi yabancılara veremiyoruz. Onlar, başarısızlıklarının altında "bizim futbol kalitemiz ve alt yapı eksiliğimiz"in olduğunu önümüze koymaktadırlar. Halbuki futbol bir sonuç oyunudur ve tabelada attığınız gol üstünlüğü sizi başarıya götürür. Hem kötü oyun, hem kötü sonuç teknik adamın problemidir.

Bir teknik adam doksan dakika oynanan oyunda "rakip daha iyi oynadı" diyebiliyorsa görevini ne kadar yapmıştır? Bunu sorgulamak lazım. Öyle işin içinden sıyrılmak kolay olmamalı. Görevi kabul ederken başarı vaat ediyorsanız, bunu isbat etmek gerekir.

Yerli hocaların dünya üçüncülüğü gibi, GS' NİN Avrupa şampiyonluğu gibi başarılarına dikkat edelim.Belki başlangıçta bu başarılar beklenmedi ama, bunu bizim çocuklar başardı.

İşin özü yabancı spor adamı ve oyuncuya karşı değilim . Ne yazık ki onlara ödenen paranın karşısında sonu hüsranla biten sonuçları gördükçe Türk sporuna verilen ceza olarak düşünmekten kendimi alamıyorum.

Paramızla rezil ollmak gibi bir sözümüz var bizim.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..