Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

     
    Kategori
    Hukuk
     

    Adana'da Boşanma Avukatı olmak

    Adana'da Boşanma Avukatı olmak
     

    Adana boşanma


    Türkiye genelinde toplam boşanmaların %7 ‘si gibi yüksek bir oran Adana’da gerçekleşmektedir. Yani Adana'daki boşanma avukatları oldukça yoğun mesai yapmaktadırlar. Adana ilinin kozmopolitik yapısı sürekli göç alması ve farklı dil ve kültür yapısına sahip insanların evlilikleri sonucunda kültürel mizaç uyumsuzluğu ve farklı aile yapıları nedeniyle evlilikler boşanma ile sonuçlanabilmektedir.
     
    Boşanma davası sonunda verilecek karar sadece eşleri değil çocukları ve yakın akrabaları dahi ilgilendirebilmektedir. Şöyle ki çocukların velayeti, eşlerin anne ve babalarının velayet durumlarında etkileri ve sosyal güvenlik kapsamında kardeşler arasında dahi anne-babadan kalan emekli maaşının alınması açısından etki doğurmaktadır. Toplumun temelini oluşturan aile hakkında verilecek kararların toplumun geleceği açısından ne kadar önemli olduğu ortadır. Bu kararların alınması sırasında taraflara doğru yolu gösterecek boşanma ve mal rejimi davalarında hak kayıplarına yol açılmaması için en önemli rol ise boşanma avukatına düşmektedir.
     
    Boşanma Avukatı dava açılırken davanın hangi sebeplere dayandırılarak açılacağı, yetki ve yer yönünden davanın nerede açılması gerektiği, zina nedeniyle boşanma davası mı?, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası mı?, terk nedeniyle boşanma davası mı? veya başka sebeplerle mi boşanma davası açılacağını boşanma avukatı bilecektir. Özellikle boşanma sürecinde eşlerin sadece hukuki desteğe değil aynı zamanda psikolojik desteğe de ihtiyaçları vardır, boşanma avukatı aynı zamanda tarafların penceresinden bakabilmeli ve tarafların hassasiyetlerine önem vermelidir.
     
    Sonuç olarak boşanma avukatlarının, özellikle de Adana’da boşanma avukatlarının, aile hukukuna, Medeni Kanuna ve Hukuk Usulü Muhakeme Kanununa ve Yargıtay’ın güncel kararlarını sürekli takip etmesi bununla birlikte koruma tedbirleri, boşanma öncesi ve sonrası yaşanabilecek ceza-i soruşturma ve kovuşturmalarda da ceza avukatlığı konusunda da bilgi sahibi olması gereklidir.Tüm bunların yanına en önemlisi boşanma avukatı aynı zamanda iyi bir dinleyici olmalı ve duygusal olarak değil hukuk çerçevesinde müvekkilinin haklarını sonuna kadar savunmasını bilmelidir.
     
    Boşanma davası, icra yada iş mahkemesi davası gibi bir dava olmayıp, müvekkil ile boşanma avukatı arasında kesinlikle tam bir güven bağı söz konusu olmalı ve müvekkil mahremiyetini boşanma avukatına son derece güvenerek anlatabilmelidir. Müvekkilin kendisini ifade edememesi çekinmesi yada bir şeylerini boşanma avukatına güvenmediği için anlatmaması ileride boşanma süresinde hak kayıplarına, davanın kaybedilmesine hatta yüksek tazminatlara mahkum olunmasına sebep olunabilecektir.
     
    Boşanma süresinde eşler ve aileler arasında genel olarak dava öncesi ve sonrasında bir çok küfür, hakaret, darp olabilmektedir. Bu nedenle ceza davaları olmaktadır. İyi bir boşanma Avukatı boşanma avukatlığının yanında iyi bir ceza avukatı hatta iyi İcra Avukatı da olmak zorundadır.
     
    Boşanma davasında daha davanın başında dahi bağlanacak tedbir nafakasının icrası, dava sonunda kazanılacak maddi ve manevi tazminat davalarının yada mal rejimi,ziynet eşyası,eşya alacağı davasının sonunda İcra avukatına iş düşecektir ve bu kazanılacak miktarlar İcra kanalıyla davalı eşten tahsil edilmek zorundadır.
     
    Eşlerin birbirlerine hakaret ve tehditleri, darp eylemleri ceza avukatının bu süreçte iyi yönlendirmesi sayesinde boşanma davasının esasını da son derece ilgilendirmektedir. Boşanma avukatı aynı zamanda güncel olayları takip edecek teknolojiyi günümüzde bir çok evliliğin sonlanmasına sebep olan Facebook gibi sosyal arkadaşlık ağlarını son derece iyi bilmeli ve delillerini toplarken eşlerin Gsm kayıtlarını, telefon kayıtlarını son derece iyi analiz edebilmeli değerlendirmelidir.
     
    Boşanma avukatı eşlerin birbirleriyle kavga ve husumetlerinde taraf değil vekil olmalıdır. Boşanma sürecinde toplumun geleceği olan çocukların hak ve menfaatlerini velayet hususlarında çocuğun anne yada baba ile kalması yönünde müvekkilini doğru olarak yönlendirmesi hakkaniyete uygun olarak davranması çocukların kişisel gelişimleri açısından son derece önemlidir. Boşanma avukatı eşlerin kin ve nefretlerinin bulunduğu ortamda çocuk velayeti konusunda son derece dikkatli davranmalı, çocukları eşlerin bu kavga ortamına dahil etmemeye özen göstermelidir.
     
    Sonuç olarak boşanma oranlarının oldukça yüksek olduğu Adana’da boşanma avukatı olmak, hem hukuki ve ceza-i bilgi donanımına sahip olmayı hem de insan psikolojisinden son derece iyi anlamayı gerektirmektedir. Tüm bunların yanında daboşanma avukatının önüne gelen somut olaya sağduyulu yaklaşması ve uzlaştırmacı bir tavır takınması oldukça önemlidir.
     
    Boşanma davası öncesinde ve sonrasında anlaşmalı ve özellikle çekişmeli boşanma davalarında mutlaka uzman bir boşanma avukatından hukuki destek almanız menfaatinize olacaktır. Bu süreçte bir boşanma avukatından destek almanız dava süresini kısaltabilecek, maddi ve manevi olarak yaşanabilecek hak kayıplarının önüne geçecektir.
     
    Kimsenin boşanmaması toplumun çekirdeğini oluşturan Ailenin dağılmaması temennisiyle herkesin boşanma davası açmadan iyi düşünmesi, maddi ve manevi sonuçlarını çok iyi değerlendirerek hareket etmesini diliyorum.
     
     
     
    Av.Aytaç ER
     
    30.10.2015
     
    Toplam blog
    : 1
    : 488
    Kayıt tarihi
    : 23.06.15
     
     

    Avukat ..