Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

27 Mayıs '10

 
Kategori
Havacılık
 

Adana semalarında uçuş

Adana semalarında uçuş
 

** ADANA SEMALARINDA UÇMAK **


Merhabalar,

Adana semalarında güzel bir uçuş yaparak, Adana' yı kuş bakışı seyretmek gerçekten çok keyifliydi.

Bu uçuşu arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdiğim uçak " Cesna - 172 " idi. Aynen 4 kişilik bir otomobilin kanatlanıp havada uçuşu gibiydi bu 20- dakikalık zevkli uçuşumuz. Örneğin sevgili eşim bu kısacık seyahatden mahrum kaldı. Zira korktu ve binmek istemedi ve bizlere aşağıdan bol bol dua etti. Bunuda alana geri dönüp inince kendisi bizlere anlatmış oldu bu vesile ile.

Bu bindiğimiz uçağı gözünüzde canlandırabilmeniz için size bununla ilgili çok kısa bir bilgi vermekte fayda olur düşüncesindeyim. Gerçi bu bir hobi meselesidir.

Cessna 172 Skyhawk 4 kişilik, yüksek kanatlı, burunda tek motorlu cessna modelidir. Dünyanın en çok üretilen ayrıca en popüler eğitim uçağidir.

Şehirin merkezi noktalarına yakın mesafede bulunan havaalanı olan Adana Şakirpaşa Havalimanı adını, kurulduğu semt'ten alır. Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır.

Türkiye'nin ilk sivil havaalanlarından birisi olan Adana Havalimanı, sivil hava ulaşımına 1937 yılında açılmıştır. Havaalanı, 1956 yılından itibaren uluslararası seferlere açık bulunmaktadır.

Adana Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova' da bulunan Adana ve çevresindeki Mersin ve Osmaniye gibi yerleşim merkezlerinin de sivil hava ulaşımına açılan kapısıdır.

<ımg id="lu_map" title="Adana Şakirpaşa Havaalanı, Seyhan, Adana" height="185" alt="" src="http://www.google.com.tr/mapdata?CxXkTjQCHXBgGgIg____________AQwt5E40AjVwYBoCQI4CSLkBUgJUUpABBMoBAnRy" width="270" border="1">

Adana'nın yüzyıllarca kullanılan isimlerindan bazıları şunlardır: Dunarus, Adanus, Attania, Adanos, Ta Adana, Uru Adaniya, Erdene, Edene, Ezene, Batana, Atana, Azana, Addane, Seyhan.

Adana, Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz Bölgesi' sinde yer alan bir ilimizdir. İl merkezinin adı da Adana olup; Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Karaisalı ilçelerinin birleşimiyle oluşur. Adana kent merkezi 5 ilçeden, Adana ili ise toplam 16 ilçeden oluşmaktadır. Adana ilinin nüfusu, 2009 yılı sayımları itibarı ile 2.062.226' dır.

Kent merkezi ise yaklaşık 1, 6 milyon nüfusa sahiptir. Ayrıca Adana İli' nin yüzölçümü 14.030 km²' dir. Adana, Türkiye'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra 5. büyük ilidir. ( Eskiden 4. büyük ili idi. Ancak, Osmaniye ilçesi il olunca böylelikle 5. büyük il durumuna düşmüş oldu. )

Adana Türkiye'de en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip illerden birisidir.

İşte böyle, sizlere bu güzel Adana semalarında uçuşumuz ile ilgili serüvenimi anlatırken kısaca bazı ansiklopedik bilgileride vermenin faydalı olabileceğini kendimce düşündüm. Sıkılmadığınızı umarım.

Sevgiler, selamlar ve saygılarımı sunarım.

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

* RESİMLER * NECİP KÖNİ - Arşivi - 18 / Adet fotoğraf

* KAYNAK BİLGİLER * Vikipedi, özgür ansiklopedisi

********************************************************

<ımg alt="" src="http://img.webme.com/pic/n/necipkoni/cevremizi-koruyalim.jpg"> <ımg alt="" src="http://img.webme.com/pic/n/necipkoni/yerkure-dunya.jpg">

*DÜNYAMIZ ELDEN GİDİYOR..!
*Daha Yeşil Bir Dünya için

( http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=184370 )


***********************************************************

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..