Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Adriana Lima kime göre güzel

Adriana Lima kime göre güzel
 

Her insan özeldir, herkes farklıdır falan filan diyoruz ya hani. Yalan.

Eskidendi onlar Asya'da ince kaşlı minicik dudaklı kadınlar beğenilirdi. Osmanlı'da beyaz tenli gözü saçı simsiyah olan kadınlar güzel sayılırdı. Tenlerini açmak için limon sürermiş kadınlar. O zamanlar farklıydı her insan. Zengindi dünya. Şimdi Adriana Lima güzel tüm dünyaca. Kimse çirkin diyemez ama ne Osmanlı da ne de Asya'da güzel bulunmazdı büyük dudaklı esmer tenli Adriana Lima. Çünkü farklı tarzlarda yaşamıyoruz hayatımızı.

Kutupta, çölde, her yerde apartmanlarda yaşayıp televizyon seyredip yemek yiyip uyuyoruz. Sinemadaki aynı filmleri sevip aynı kitaplardan hoşlanıyoruz. Din bile artık bir yerde aynı. Kilisede ellerini birleştirip dua eden secde edip, Allah'ım nolur diyen, çocuklar farklı mı şimdi? Aynıyız işte aynı. Hindistan'daki bir baba da çocuğuna oku diye kızıyor. Kore'deki anne de kızına açık saçık giyinme diyor. Amerika'daki doktor da şikayetçi abur cubur yiyen çocuktan. Kimse kandırmasın kendini ben özelim diye.

Hepimizin aynı olduğu yetmiyor bir de farklı olanı sindirmeye hastalığı bulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin bir yerlere gelmesini ya da İslam'ın yayılmasını istiyorsanız, ki hepimiz aynıyız istemiyorum diyemezsiniz, biraz daha sevin farklı olan insanları, birazcık daha zorlayın kendinizi aynılaşmamak için. Serbest bırakın fikirlerinizi ; kaç yaşına gelmiş adam, evli barklı kadın, nasıl adam olacaksın sen sözlerini bir kenara bırakıp istediğiniz gibi yaşamazsanız tek kazancınız daha fazla aynılaşmak olur. Sınırlarınız sizin değil geleneğin size çizdiği çizgiler. Kendi sınırınızı kendiniz çizin.

Hüdanur Er

Tek akıllı sen misin diyenler, hayır hepiniz akıllısınız tek deli benim. 

 
Toplam blog
: 3
: 529
Kayıt tarihi
: 10.07.15
 
 

Eğitim sistemi bana hep sen aptalsın dedi. Direndim, bir gün hocama bu dersi niye böyle anlatıyor..