Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Adriano Kartal’a Nefes Verdi

Şampiyonlar Ligi yorgunu Beşiktaş, Rize’de rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıktı. Anlayamadığım ise Şenol Güneş’in bu kadar rotasyon içerisinde hala Kerim Frei’ya şans vermemesi oldu. Elbette futbolcuların durumunu en iyi bilen kişi Şenol Güneş’tir. Fakat belki maça Kerim ile başlansaydı özellikle ilk yarıda kanatlarda daha etkin olunabilirdi.

Gerçekten de siyah- beyazlılar ilk yarıda Olcay ve Ömer ile kanatları kullanamadılar. Sadece Caner sol kanada hareketlilik getirdi. Ömer santrafor olduğu için sağ kanatta etkili olamamasından dolayı onu eleştiremem. Ama Olcay uzun zamandır çok formsuz. Şenol Güneş’e Kerim Frei sitemim de biraz bundan kaynaklanıyor.

Bununla birlikte gerek ilk yarıda, gerekse de ikinci yarıda maçın mutlak hakimi Beşiktaş’tı. İstisnasız bir şekilde 94 dakikanın neredeyse tamamı Çaykur Rizespor yarı sahasında oynandı. Bununla birlikte ilk yarıda kanatlarda yaşanan sıkıntılar, ikinci yarıdaysa yapılan basit hatalar siyah- beyazlıların gol bulmasını engelledi.

Şenol Güneş maç içerisinde gol bulmak adına elinden geleni yaptı. Tecrübeli teknik adam maç içerisinde beş defa oyuncuların yerlerini ve taktiği değiştirdi. En sonunda Adriano, 90+3’de attığı mükemmel golle Kara Kartal’a nefes verdi.

Beşiktaş’ta en beğendiğim futbolcular Atiba, Caner, Tolgay ve Tosic’di. Atiba her zamanki gibi istikrar abidesi olarak sahadaydı. Caner sol kanadı çok etkili kullandı ve içeriye çok top kesti. Tolgay, kimi zaman geriye bile gelerek top aldı ve bunları olumlu kullandı. Tosic ise Rize’nin ilk yarıdaki bir atağında yaptığı yerinde müdahale dışında neredeyse bir orta saha oyuncusu gibi sürekli rakip yarı sahadaydı.

Gerçekten de Beşiktaş defansının Rize yarı sahasında konuşlanması, Tosic’in özellikle ikinci yarıda Rize ceza sahası civarında daha çok görülmesi siyah- beyazlıların rakipleri karşısında nasıl bir hakimiyet kurduklarını göstermeye yetiyor.

Olcay’ın formsuzluğu, ikinci yarıda onun yerini alan Quaresma’nın isteksizliği ve etkisizliği ile Aboubakar’ın son vuruşlardaki beceriksizliği Beşiktaş adına yazılabilecek olumsuzluklardı. Fakat bunlar giderilemeyecek sorunlar değil.

Sonuçta Adriano’nun müthiş füzesi 90+3’te de olsa Beşiktaş’a hak ettiği galibiyeti getirdi. Beşiktaş, Rize karşısındaki ısrarı, inadı, iştahı ve kadro derinliğiyle şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..