Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe kolayı zora çevirdi

Advocaat’ın geçen hafta kazanan takımı bozmamasını gayet anlayışla karşılıyorum. Ancak savunma ağırlıklı üç orta saha oyuncusu da bu hafta hücumda daha çok görüldüler ve Fenerbahçe özellikle ilk yarıda rakibini adeta boğan bir futbol ortaya koydu. Elbette bunda rakip Gaziantepspor’un, aynı geçen haftaki Kasımpaşa gibi aşırı zayıf olması da etkiliydi.

Gelgelim Fenerbahçe bu zayıf rakibi karşısında ecel terleri döktü. Bulduğu pozisyonlarla maçı farka götürmesi gereken sarı- lacivertliler, galibiyeti 86.dakikada attıkları golle yakalayabildiler.

Bunun temel nedeni özellikle Volkan Şen’in yakaladığı pozisyonlarda bir türlü son vuruşu yapamamasıydı. Volkan Şen bu özelliğini yıllardır değiştiremedi. Topla harika işler yapıyor, pozisyona giriyor ama ya son vuruşu çok kötü yapıyor ya da yanlış tercih kullanıyor. Volkan Şen artık tecrübeli bir futbolcu. Bu nedenle pozisyonları böyle cömertçe harcaması kendisine yakışmıyor. Üstelik takımına skor üstünlüğünü kazandıramaması yüzünden Fenerbahçe de sıkıntılı anlar yaşıyor.

Nitekim sarı- lacivertliler, Gaziantepspor gibi zayıf bir takım karşısında 80.dakikaya geldiğimizde ancak 1-0’lık skor üstünlüğü sağlayabilmişlerdi. Daha sonra beraberlik golünü yiyince elbette oldukça paniklediler.

Neyse ki, sahada pas verir gibi orta yapan Lens diye bir futbolcu vardı ve Fenerbahçe iki kafa golüyle böylesine zayıf bir rakip karşısında zor da olsa kazanmayı başardı.

Fenerbahçe’de özelikle Emenike, Volkan Şen ve Lens çok etkiliydiler. Lens her ne kadar sağ kanatta gözükse de daha çok içeride oynadı. Böyle olunca da çoğu zaman Van Der Wiel sağ kanatta yalnız gözüktü. Zaten Gaziantepspor’un Ghilas ile bulduğu golde bu durumun da etkisi oldu.

Bu arada maç boyunca sayısız gol pozisyonu yakalayan Fenerbahçe’nin iki golünü de duran toptan atmasına dikkat çekmek istiyorum. Bu durum Fenerbahçe için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. Gaziantepspor oldukça kısa bir takım ve kötü bir defans ile kaleciye sahip. O nedenle bu iki golü çok basit bir şekilde kalelerinde gördüler. Ancak her takım Gaziantepspor gibi olmayacaktır. Bu yüzden Fenerbahçe’nin pozisyonlarını golle sonuçlandırması gerekiyor.

Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Gaziantepspor gibi iki zayıf rakibi yenerek moral ve altı puan kazandı. Bu iki galibiyet Fenerbahçe’yi kesinlikle aldatmamalı. Haftaya Osmanlıspor deplasmanında olacaklar. Sarı- lacivertlilerin aynı hataları tekrar etmeleri halinde yine kötü sonuçlar almaları sürpriz olmayacaktır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..