Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Ağlatmakta bir yere kadar Kırgın Çiçekler!

Ağlatmakta bir yere kadar Kırgın Çiçekler!
 

Biz oldum olası ezilenin, fakirin ve darbe yemişin yanında yer almayı kendimize görev edinmiş bir miletin mensuplarıyız. Bunu yayınlanan dizilerde de filmlerde de direkt olarak görüyoruz. Nerede var ezilen, aldatılmış,terk edilmiş bir karakter hemen onun yanında yer alıyoruz. Hatta normal hayatta gördüğümüzde gidip sarılıp öpüyoruz, teselli etmeye falan kalkıyoruz. Olay bu kadar derin !

Bunu bilen dizi yapımcıları ve senaristleri de bu madenden yararlanmaya sonuna kadar devam ediyor. Her dizide ezik bir başrolün yanı sıra, ilerleyen bölümlerde ortaya çıkan sorunlu ve mazlum karakterleri görüyoruz. Hem de bol bol. Bunu istisnasız her dizide görüyoruz ve göreceğiz, hiç şüpheniz olmasın.

Bir de işin entrika ve salya sümük hale getirme durumu var ki ; insanın çığlık atası geliyor! Bu çığlık atma isteğinin oluşmasında etkisi olan yapımların başında ise tartışmasız Kırgın Çiçekler geliyor.

Yaz döneminde başlayan ve inanılmaz bir yükseliş ile kış dönemini de garantileyen Kırgın Çiçekler, Kiralık Aşk ile birlikte yılın en iyi çıkış yapan 2 dizisinden biri unvanını da hakkıyla taşıyor. Ama...

Bu durum yapımın bu kadar ağlak hale gelmesine ve izleyicilerin oturup 2 saat boyunca ağlamalarına sebep olacak olayların yaşanmasına neden olmamalı. Dizide yer alan 4 başrol kız ve onların sonradan çıkan aileleri ile, erkek arkadaşları arasında yaşanan olaylar o kadar acı dolu ki ; Acıların Çocuğu Emrah ve Acıların Kadını rahmetli Bergen akıllara geliyor. Bu yapım 70'li- 80'li yıllarda yayınlanmış olsaydı, başrolü Emrah olurdu. Müziklerini ise Bergen yapardı.

İşin şakası bir yana...

Aile fertlerimin merakla ve salya sümük şekilde izlediği Kırgın Çiçekler ekibine yalvar yakar olarak rica ediyorum. Bu kadar bolca ve gereksiz entrikalarla ağlatmayın insanları. Acıtasyonun ve trajedinin dozunu lütfen biraz dengeleyin. Çünkü reyting alıyor olmak, her tür acının işlenmesini ve izleyiciye yavaş yavaş çektirilmesini gerektirmiyor. Başarılı bir ekip olduğunuzu kimse göz ardı edemez ama bu kadar acı çektirirseniz izleyicinin de canı fazla yanar ve izlemeyi bırakır.

Tamam dizinin hikayesi bu olaylar üzerine kurulu olabilir ama hikayenin gidişi hiç iyi değil.

Reyting,entrika,gözyaşı,trajedi,acı... Hepsi bir yana.

Ama...

Ağlatmakta bir yere kadar Kırgın Çiçekler!

Lütfen.

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..