Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ah bir ataş ver cigaramı yakayım...

Sigarayı bıraktırma hattı

Sigarayı bıraktırmak için yayınlanan kamu spotları

Kapalı alanlarda hatta açık alanda dahi sigara içme yasağı

Sigaraya durmadan gelen zamlar

 

Sizce hangisi daha başarılı bir etken olarak göze çarpıyor. Sigarayı gerçekten bırakmak isteyen vatandaşlar için yukarıdaki etkenlerden herhangi birisi büyük ölçüde başarı sağlayabilir. Ya bırakmak istemeyenler ya da tiryaki olup da yardıma ihtiyacı olanlar!

 

Evet ne yazık ki yukarıda ki hiç bir etken yüzde yüze varan bir başarı elde edemiyor. Sigarayı bırakmak için kimse birinden yardım almak istemiyor ben aciz miyim diye düşünüyor. Televizyonda yayınlanan kamu spotları vatandaşlar tarafından kısa komedi filmi gibi izleniyor. Yasak olan şeyleri yapmak konusunda bayağı başarılı olan halkımız kapalı alanlarda sigara içmeyi büyük bir başarı olarak görüyor. Son olarak da sigaradan caydırmak için yapılan zamlar ters tepiyor. Bir paket tüketen bu kadar veriyorum bir lirayı mı arayacağım diyor, tiryaki olan da otomatik olarak kaçak sigaraya yöneliyor.

 

Bu ortamda ortaya çıkan sonuç ise şu oluyor;tiryakiler kesinlikle sigarayı bırakmıyor hasta olup da yatağa düşene kadar. Vatandaş sigara pahalı olduğu için, gelir düzeyi de düşük olduğu için kaçak sigaraya yükleniyor ve ekonomik olarak devlet kayba uğruyor. Vatandaş  içine ne konduğunu bilmediği sigaraları içtiği için canıyla dans ediyor adeta.

 

İnsanlara zorla bir şeyleri kabullendirmek bazen yapana da, yapılana da, yaptırana da zarar verebiliyor.

 
Toplam blog
: 9
: 49
Kayıt tarihi
: 14.07.16
 
 

Psikoloji ve ülkemizdeki çarpıklıklar adına makaleler yazıyorum. Ve tabi ki de en sevdiğim konu o..