Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Ah MHP, vah MHP, sen neymişsin sen

MHP ve AKP'nin türban sorununu ortadan kaldırma çabaları sonuç verdi. İki parti bir çok konu üzerinde uzlaşmaya varmıştı ve türban konusunu meclise taşıdı. Anayasa değişikliği paketinin 1. tur görüşmeleri gerçekleştirildi ve paket kabul edildi.

Ben Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş olan vatandaşların MHP'nin çalışmalarından ve AKP'ye desteğinden memnun olmadığını düşünüyorum.

Yeni hükümet kurulur kurulmaz 11. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP'ye destek veren MHP'nin destek gerekçesi, 'sorun olan ve ülkeyi geren bir meselenin bir an önce çözüme kavuşması' olmuştu. MHP'li milletvekillerinin söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla, türban konusunda MHP'nin hükümete verdiği desteğin gerekçesi yine 'sorun olan ve ülkeyi geren bir meselenin bir an önce çözüme kavuşması'.

Kısacası Milliyetçi Hareket Partisi ülkeyi geren meseleleri ortadan kaldırmaktan yana.Ama ülke sorunlarındaki meseleleri çözüme kavuştururken, Türkiye'nin genelinin veya en azından kendisine oy veren halkın görüşlerini önemsemiyor.

Seçimlerden önce AKP'ye var gücüyle karşı çıkan MHP bugün, AKP'ye var gücüyle destek veriyor. Buradan, seçimlerde meydanlara atılan iplerin, söylenen sözlerin, verilen vaatlerin hepsinin gerçek dışı olduğu ve halkın gözünü boyayıp bu sayede oy toplamak amacıyla yapıldığı anlaşılıyor.

MHP seçimlerden önce "Türbanı üniversitelerde serbest bırakacağız." deseydi aldığı oyların yarısından fazlasını kaybederdi.

Muhalefet partisiysen bazı şeylere muhalif olman gerekir. Çoğunlukta olan partilerin veya hükümetin her yaptığına destek vermek te, her yaptığına karşı çıkmak ta doğru değil. Bu ikisini birarada yürütmek gerek ancak hükümetin yürüttüğü politika yanlış yöndeyse ve bu politika "senin yıllardır sürdürdüğün politikana ve siyasi görüşüne aykırıysa" ona karşı çıkmalısın. Karşı çıkmıyorsan, üstüne üstlük destek veriyorsan ya görüşlerin değişti ya da destek verdiğin partinin mensuplarının "teşekkürlerini" bekliyorsun.

Anayasa değişikliği teklifinin 1. turu oylandı ve değişiklikler kabul edildi. Şimid gözler bu teklifin 2. tur görüşmelerinde. Bu değişikliğin ülkeyi karanlığa ve kaos ortamına sürükleyebileceğini düşünüyorum. Türbanın üniversitelerde serbest olduğu günü hayal edemiyorum.

Türban sorunu, halkın ve türban serbestliğine karşı olan insanların üzerinde baskı yaratacak şekilde büyütüldü ve bu sayede çözüm yaratılmaya çalışıldı ve mecliste oylanıp kabul edildi.

Türban serbestisine karşı çıkanlara "o sizin kişisel görüşünüz" dendi ve AKP ve MHP kimseyi dinlemedi. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her zaman şu cümleyi kullanır ya: Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Ben de aynı cümleyi kullanayım ama bir değişiklik yaparak: Ülkenin en kısa zamanda "laik ve demokratik yapısı bozulmadan" muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması dileğiyle... Herkese saygılar.
 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..