Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Ah şu karartılar-3

Ah şu karartılar-3
 

Bakın bu işi nasıl başarmış ABD…

Bizde, 1951 yılında, çeşitli gazete sahiplerini, bilim(!) adamlarını, gazetecileri bir araya getirerek ABD’nin oluşturduğu ‘İlim Yayma Cemiyeti’, ülkemizin bağımsızlığını zedeleyen adımlarındandır! Üstelik ülkemizde ‘komplo teorileri’ denebilecek bir olgu. Nasıl mı?

Altmışlı yıllarda bile ülkemizi başlı başına ilgilendiren Kıbrıs sorunu gündeme düşüyor. Hükümet, halkımızı ‘hoşnut’ etmek amacıyla sorunu çözmek için bazı girişimlerde bulunmak istiyor. Sen misin isteyen? Amerika, 6. filosunu gözdağı için ülkemize gönderiyor. Yurtsever gençler, İzmir’e gelen filoyu taşlarla sopalarla kıyımızdan kovuyor. ‘İlim Yayma Cemiyeti’ kurucularıyla yeni katılan üyeler, yurtseverlerin üzerine yürüyor! Bir yıl sonra, yine 6. filonun İstanbul’a gelmesini istemeyen, ‘ülkenin bağımsızlığına gölge düşüyor’ diye direnen gençler, ‘Kanlı Pazar’ komplosuyla karşı karşıya kalıyor... Amerikan 6. filosunu, ülkemizde adlarına ‘İslamcı’ denilen katman destekliyor. Kalemşorların savunması da hazır: Amerikanın dini var, onların yok! Ülkemizde, ‘kardeşi kardeşe’ vurdurmanın bir örneği, ABD ile ABD’nin her ülkede olduğu gibi ‘ülkemizdeki’ uzantıları aracılığıyla işte böyle yaşatılıyor!

1955, Kıbrıs Türklerine yapılan baskılar doruğa çıkmıştı. Atatürk’ün evine bomba atıldığına ilişkin bir haber, 6 Eylül günü öğle saatlerinde radyodan yayınlandığında, o zaman iktidar olan DP’ye yakın olan İstanbul Ekspres Gazetesi her günkü baskısı olan 20 bin yerine 300 bine yakın baskı yapacak, Kıbrıs Türktür Derneği üyeleri de gazeteyi halkı taşkınlık yapmaya yöneltmek için İstanbul’da satmaya başlayacaktır… İstanbul’da yaşayan Rumlara, Ermenilere, diğer gayrimüslimlere yönelik saldırıları yoğunlaşacak! Evleri, işyerleri yağmalanıp, yıkılacak… Menderes hükümeti ile basını olayların ‘solcular’ca oluşturulduğu söylenecek, yazılacak… Ancak İngilizlerin, Kıbrıs’ta Türk-Rum görüşmelerinin olumlu sonuç vermesini engellemek için O. Engin adlı kişiye Selanik’te Atatürk’ün doğduğu eve bomba attıracaktı… Bu arada ne İngilizler yalnız, ne de O. Ergin… Yanlarındaki en büyük destek demokrat Parti Milletvekilleri ile Kıbrıs Türktür Cemiyeti… Yağmalar, o yıllarda göçü de zorlayacaktır…

Bugün yaşananları yorumlamadan önce, geçmişte yaşananları bir kez anımsamak, emperyalist güçlerle içerideki işbirlikçilerini biraz tanımak için uğraş vermek gerekiyor. Biz tutar, PKK katliamlarını tek başına irdelemeye çalışırsak… Biz tutar Reşadiye’ de yaşananları ‘dış bağsız’ çözmeye çalışırsak… Biz tutar DTP’lerin toplu istifa etmelerini beklerken ‘Öcalan istediği için kalacağız’ demelerini ‘yerli inisiyatif’ olarak düşünmeye başlarsak… Sorunun çözülmesinden daha çok, ‘çözümsüzlüğe’ gitmesine neden oluyoruz demektir! Onun için; Ülkemizdeki emperyalist yapılanmaya kucak açan ‘yerli işbirlikçileri’ iyi tanımamız gerekiyor, her şeyden önce.

http://www.yenimuhalefet.com/

 
Toplam blog
: 59
: 373
Kayıt tarihi
: 29.10.09
 
 

Selam ... Yaşam bir garip labirent, karışık bulunca karışıyor. Öyle çok ayrıntı var ki, onları si..