Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Ahırda paralel eşek var..!

Ahırda paralel eşek var..!
 

Her gün istisnasız en az on gazeteyi önüme yığar okurum; köşe yazılarından ilanlarına kadar..! Hem öyle internette sörf falan değil benimkisi, bilakis matbaa kokusunu içime çeke çeke, kâğıda dokuna dokuna..!

Ve kanımca bunların üç tanesi yandaş gazetedir, diğer yedi tanesi de soydaş gazete..! 

Okudukça anlarım ki; yandaşların ve soydaşlar’ın davranış modelleri hakikaten tekdire şayandır..! Sürekli bir tarafın “ak’ım” dediğine öteki taraf “..ok’um “der..! İstihbaratları, şahitleri ve belgeleri vardır..! En azından bu şekilde tek- bir şeyin doğru olduğunu anlarsın; kuklacı ve kuklalar..! İşte o ibişlerin hepsi birbirine paralel iplerle bağlıdır. Hatta kuklacının da başında bir kuklacı olma ihtimali eşyanın tabiatına hiç de aykırı düşmemektedir..!

Şimdi düşün, bir tarafın sürekli “vardır” dediğine, diğer taraf sürekli “yoktur” çekiyorsa, kesinlikle ortada bir paskalya yumurtası olduğu mutlaktır..! Tek sorun o yumurta kimindir, içinde ne vardır, o’nu oraya kim koymuştur ve o’nun açılması kime zarar , kime fayda getirmektedir? 

Örneğin sen “ahırda yaban eşeği var, amacı; bizim ahırın samanlarını çalmaktır” diyorsun..! Öteki de “hayır o yaban eşeği değil, bizim kırk yıllık ahbabımız Karakaçandır, hem o samandan ne kadar zıkkımlanacağını iyi bilir” diyor..! Ha, demek ki, ortada bir eşek olduğu herkesçe kabul ediliyor..! Ama sorun ahırdaki eşeğin kim olduğu, oraya kim tarafından konulduğu ve hakikaten bizim ahbap karakaçan olup olmadığıdır? 

Aslında bunu da anlamanın  gayet kolay bir yolu vardır..! Eğer o eşek bizim kırk yıllık ahbabımız karakaçan olsaydı, bizim ahırın samanları her gün böylesine ortadan kaybolmazdı? Belki bir eşek yemesi kadar azalırdı..! Ama maalesef son altı aydır ahırın samanlarının başına gelmeyen kalmadı?! Demek ki , ahırda bir eşek var, adı; karakaçan ya da karakoçan farketmez..! Ve son tahlilde,  bu eşek ya saman krizine girdi, ya da bizim ahırın samanlarına düşman kesildi; ya kendine dışarıdan bir eşek buldu, samanları onunla paylaşıyor,  ya da , bu eşek; bizim kırk yıllık ahbabımız karakaçan değil..?!

Kutay Bilgehan

 
Toplam blog
: 35
: 4626
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

İzmir doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Şirketlere, ' insan kaynakları ve bilişim teknolojileri'..