Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Ahlâksız Teklifin Ardındaki Ahlâksızlıklar

Ahlâksız Teklifin Ardındaki Ahlâksızlıklar
 

Duyduğum ve bildiğim kadarıyla şu çok meşhur Binbir Gece Masalında gerçek ortaya çıkmış. Ancak yanlış kişinin adı anılmakta,onu da geçtim adı geçen kişi yoğun bakımda ölüm kalım savaşı vermekte. Aylar sonra ilk defa merakıma yenik düşüp Binbir Gece dizisini izleyeyim dedim.

Tekrarlamama gerek yok ama Kerem’in annesinden, kardeşine , eşine, baldızına kadar herkes çok sevdikleri Kerem’in Şehrazat’la yatıp yatmadığı konusunda istişareye girmişler. Hepsinin vardiğı ortak sonuç: “<ı>Kerem zaten Şehrazat’a aşıktı yatmış olabilir”.

Hemen ardından ekliyorlar. “<ı>Hem oğlunun iyileşmesi için 150.000 TL’yi bu kadar çabuk nasıl bulabildi ki? Hangi arkadaşı bu miktarda para verir”

<ı>

Burada sorulması gereken konulardan bir kaçı;

1- Türkiye’de sağlık sistemi ne hale getirilmiş, nasıl metalaşmıştır ki? Bir çocuğun kanser tedavisi için 150.000 TL gibi büyük meblağlar istenilebilmektedir. Kanser bu kadar pahalı bir hastalık mıdır?. Yoksa bir takım ilaç şirketinin cebi dolsun diye tedavi sürecinde özellikle mi pahalı ilaçlar kullanılmaktadır. Bilinen bir gerçektir ki yurt dışında kanser tedavisi için kullanılan ucuz fakat kaliteli ilaçlar da bulunmaktadır.

Peki bu ilaçlar neden Türkiye'den içeri girmemekte ya da girememektedir?

2- Türkiye’de grip salgını gibi kanser salgını varken ve bu salgının -yurt dışındaki sorumlusunun dışında- en büyük sorumlusu tüm bilimselliği bir kenara bırakıp bu ay çıkardığı dergi kapağının “Darwin ve Evrim Teorisi” olduğu için değiştirebilme cesaret ve yetkisini kendinde bulabilen sözüm ona bilimsel (?) kurum hiç akla gelmemekte ve getrilmemektedir.

3- En önemlisi, arkadaşlık konusunda çok aşağılayıcı bir davranış sergilenmektedir. Eşine kızıp başka bir kadınla bir gece geçirebilmeyi kendisine hak olarak görebilen kişi ;yine eşine olan kızgınlığından dolayı yeni tanıdığı birine gayet rahat bir şekilde arkadaşının en büyük sırrını verebilmektedir

Kocasına olan güvensizliğinden, kendi hatalarını inatla görmezden gelen bir arkadaş müsvettesi ise tüm içinde birikenleri, kıskançlığını bir anda “Acaba incitir miyim” diye düşünmeksizin, alkolün arkasına sığınarak can dostunu, gerçek arkadaşını satmayı kendine hak olarak görebilmektedir

Arkadaşlığın, sır saklamanın, hastahanelerin daha doğru bir ifadeyle sağlık sisteminin metalaşması sonucunda aşırı fiyat uygulamaları,uçuk fiyatlar ve başka olumsuzluklar göz ardı edilerek sadece iki kişinin birbirine ne denli yaklaşıp yaklaşmadığı bölümün ana konusu olabilmekteyse eğer....

Şu kadarını söyleyebilirim ki,

Ahlâksız teklifin arkasındaki ahlâksız nedenlerin hiçbir önemi olmayıp mühim olan ahlâksızlığın toplum içinde geldiği boyuttur..

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..