Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Ahlak mı dediniz?

Ahlak mı dediniz?
 

Şike, teşvik... Şike, teşvik... Sporseverler olarak son bir ayda neredeyse başka kelime duymadık. Ben yine bunların üzerinden gideceğim bu blogumda ama başka bir kelimeye vurgu yapacağım : AHLAK. 

Şimdi diyeceksiniz niye? Siz de haklısınız. Kimin umrunda ki şu zamanda? Hele ülke bu durumdayken kimin umrunda?Hangi alanda aklımıza geliyor ki ülkemizde milyonları peşinden koşturan Futbol sektöründe aklımıza gelsin. Niye gelsin? Herkesin bu olaylarda aklına öncelikle yayıncı kuruluşun uğrayacağı zarar gelirken niye aklımıza AHLAK gelsin ki? Cebimizde para varken, yayıncı kuruluş, kulüplerimize, federasyona ve devlete para akıtırken neden aklımıza gelsin ki? Herkes böyle mutlu değil mi? Ne de olsa şike ile de işler yürüyordu. Yine statlar doluyordu. Herkes takımını destekliyordu. Arkalarından ne işler döndüğünü bilmedikten sonra kime zararı vardı? Kimseye. Ne de olsa yıllardır işler böyle ilerliyordu, şimdi de böyle ilerlesin ne olacak? Yeter ki yayıncı kuruluş zarara girmesin yoksa kulüplerin maddi durumu ne olacak? Aman aman! Milyonlarca taraftar aylarca boş UMUTların peşinde koştu. Boşver yine koşarlar ne olacak? 

Ne olacak, ne olacak derken aklımıza bir de UEFA geldi. Şimdi Avrupa'da ne olacak? Ya ceza gelirse milli takıma? Ya kulüplerimiz Şampiyonlar Ligi'ne gidemezse? Büyük zarar. Ayrıca UEFA nezdinde büyük prestij kaybı. Prestij kaybını bırak şimdi. Ne olacak UEFA'dan gelecek milyon euro'lar? Nasıl harcayacağız İstanbul gecelerinde gününü gün eden yabancılar için? Kemerleri sıkmak lazım. 

Kulüplerimizi düşündük, onların maddi durumunu. Peki takımını desteklemek için ailesi kıt kanaat geçindirirken kalan parasını stada girmek için harcayan Anadolu gençleri ne olacak? Onların boğazını yırta yırta durmadan yaptığı tezahüratlar? Nereye gidecek onlar? Ne olacak canım? Çoktan unuttular geçen sezonu değil mi? Yeni sezonda yine bağırırlar. Harcadıkları para mı dediniz? Ne olacak canım? Onu da unutmuşlardır. Kulüplerimizin milyon euro'ları kayıplara giderken, borsada kulüplerin kağıtlarının uğradığı zarar konuşulurken televizyonlarda, kimin aklına gelecek Anadolu taraftarının uğradığı zarar? Boşverin, yeter ki yayıncı kuruluş zarara girmesin, yoksa ne olur kulüplerin hali? 

Son olarak blogumda şu söze vurgu yapmak istiyorum. '' Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim. '' Kim söylemişti? Ulu Önder mi dediniz? Önder mi? Kimin önderi? Hangi konuda O'nun izinden ilerliyoruz ki? Hangi konuda söylediği sözlere vurgu yapıp dikkate alıyoruz? Ahlak mı demiş? Cebimizde para varken, ahlak kimin umrunda? 

 
Toplam blog
: 5
: 573
Kayıt tarihi
: 09.07.11
 
 

17 yaşındayım. Öğrenciyim. Mersin Fen Lisesi'nde öğrenim görüyorum. Mersin'de yaşıyorum. Yıllardır h..