Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Aile Arasında Filmini İzledim: “Çok İyi Ya!”

Aile Arasında Filmini İzledim: “Çok İyi Ya!”
 

iki aile arasında çok iyi ya


Aile Arasında filmi ile Gülmeye hazır mısınız ? Uzun zamandır, Türk sinemasının içinde komedi diye gidilen sahnelerin hiç komik olmadığı gibi sinemaya mı küssem durumlarını yaşamışsınızdır. Bu yüzden iyi oyuncu, iyi senaryo beklenişi her gün daha fazla artmaya başladı. Bunların içinden sıyrılan kişi, Gürse Birsel sadece dizide değil, film senaryosu da yazarsam da böyle olur dedi. Gidin gülün stresinizi atın, tüm sinema salonunda kahkahalara boğulun, Gülse Birsel Her bir oyuncuyu senaryosunu yazarken bile oyuncuların yarısı olsa bana yeter demesine rağmen hepsi teklifini kabul etmiş. Bir yazar için en önemli şey, hayalinde canlandırdığı karakterlerin o rolü kabul edip oynamasıdır. Filmde bu karakter uygun değildir diyebileceğiniz bir kişi bile yok.

Aile Arasında Dizisinde Engin Günaydın Farkı Engin Günaydın için fazla söyleyecek söz yok, Yine sahnede ve yine güldürüyor hemde tam tadında eski karakterlerine çok benzemeden tam ortada bir tavırla herkesi güldürüyor. Sinemada şu sesler devamlı yükseliyor.” çok iyi ya… "Kendisine has tavrı ile kendini çok uzun zaman önce hafızalara kazımış bir insan. Filmin unutulmayacak replikler kısmına gelirsek Gürse Birsel kalemi yine konuşmuş. Odaya Engin Günaydının girip ” Anam avradım olsun hepinizi keserim burda, elli parçaya bölerim dağın tepesine gömerim. Puzzle gibi ararsınız benim kolum bacağım nerede diye ” konuştuğunda sinemadaki insanlar zaten gülmekten krize girdikleri için hepten kopuyorlar ve yine sinemada gülmekten kızarmış yüzlerin ağzında bir söz dökülüyor "çok iyi ya… ”

Demet Evgar ve Aile Arasında Karakter abidesi Demet Evgar ise Bir kadın bir erkekten sonra kendi çıtası en üste çevirmiş çok başarılı bir oyuncu ve yine izlemeye bayılacaksınız. Pavyon şarkıcısının da duyguları vardır, oda insandır, Onunda hayalleri vardır. Kimin daha az veya çok namuslu olduğunu sizler karar veremezsiniz konusunu da çok iyi işlenmiştir. Bir repliğinde bunu farkedersiniz ” Namus dediğin kıyafette değil beyindedir. ”Kendisinin oyunculuk olarak altından kalkamayacağı rol yoktur. Beyzanın kadınları ve Yahşi batı en iyi örnekleridir.

Filmde kırıp kalplerin bir noktada buluşmasını izliyorsunuz. İstedikleri tek şey mutlu bir aile olmak ve hayatımızda olduğu gibi çevresindeki renkli insan portrelerine bakmak. Onlarla gülüp, hüzünleniyorsunuz. Erdal Özyağcılar, sadece bedeni ile değil yüz mimikleri ile birlikte  oynayabilen çok usta bir oyuncudur. Fatih Artman gibi genç bir oyuncuyu yanlarına almaları ayrıca sevindirici, bence komedi ve macera filmlerinin aranan yüzlerinden birisi olmaya aday, Yeni yapımlarda takibini bırakmayın derim.

Aile Arasında Gülse Birsel’in İlk Sinema Senaryosu ;Beyazperde de zamanlama çok önemlidir. Dizi senaryosu yazmak gibi değildir. İkisininde farklı teknikleri vardır. Gürse Birsel burada da acele etmeyip, yazmak içi yazmadığı için on numara iş çıkarmış. Kendinizi gülmek için zorlamayın, zaten katılarak güleceksiniz. On beş dakikadan sonra filmin hikayesi belirdikçe hafızalarda iyice oturmaya başlıyor ve sizi içine alıyor ve siz yine kendi içinizden de ” çok iyi ya.. ” diyorsunuz.

Aile Arasında ile ilgili Dipnot; Gereğinden fazla komedi sahnesi olduğunu düşünmüyorum, Size bir sır vereyim bu bir komedi filmi, altında bir şey aramayın sadece ve sadece sırtınıza koltuğa yaslayın ve gülün çok basit gülmek güzel bir eylem rahatlayacaksınız, boş verin filmi yorumlamayı, boş ver sorma kendine film tam olmuş mu diye, Filmin yapım parasını siz ödemeyeceksiniz. Siz bir tek şey yapacaksınız, uzun zamandır çalışmayan yüz kaslarınızı çalıştırıp sinemadan mutlu ayrılacaksınız ve ” çok iyi ya.. ”sloganına katılacaksınız. Ülke olarak üzüntümüzün çok yaşandığı bu zamanda biraz rahatlamak herkese iyi gelecektir.

Murat Sarı

muratsari8084@hotmail.com

https://twitter.com/muratsari8084

02.12.2017

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..