Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

AK Parti Mersin Teşkilatı, basınla kaynaştı...

AK Parti Mersin Teşkilatı, basınla kaynaştı...
 

AK Parti Mersin Teşkilatı,Basınla bir araya geldi.


AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ; Basınla tanışma ve basının sıkıntılarını dinlemek üzere Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, Siyasi ve Hukuki işler Başkanı Hidayet Şeker, Tanıtım ve Medya Başkanı Nadire İlkin, Arge Başkanı Yaşar Bilir, İl Sekreteri Nasuh Laledemir, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tansel Gürel, İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Işık, Akdeniz İlçe Başkanı Niyazi Altun, Toroslar ilçe başkanı Bilal Babalıklı, Yenişehir ilçe Başkanı M.Ali Eroğlu ve Basın mensupları katıldı.

Ak Parti Mersin İl Başkan’ı Mekin Merter Salt, Milletvekilliği seçimleri öncesinde Ak Parti Mersin Milletvekilli Adayları’nı belirlemek amacı ile kamuoyu araştırması yapacaklarını ifade ederek, Mersin’lilerin işaret ettiği kişinin aday olacağını söyledi.

Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Salt, seçimlere kısa bir zaman kala göreve geldiklerini dile getirerek, AK Parti Mersin İl Teşkilatının organizasyon çalışmalarının tamamlandığını vurguladı. Adayların belirlenme süreci hakkında bilgi veren İl Başkanı Salt, adayların belirlenme aşamasını şu şekilde açıkladı: “Adaylar ortaya çıktıktan sonra bizim ve genel merkezin değerlendirmesine tabi tutulacak. Ortak bir konsensüs oluşacak ve buna göre adaylarımız açıklanacak. Adaylarla ilgili anketler yaptıracağız. Mersinliler adaylarla ilgili fikrini beyan edecek. Mersin’lilerin fikirleri bizim için çok önemli.”diye ifade etti.

12 Eylül 2010’da yapılan Referandumda Mersin’deki oy oranlarının artığını belirten İl Başkanı Salt, "Mersin'de %25'e düşen oylarımız, %37'ye çıktı. Akdeniz ve Toroslar'da oylarımız ikiye katlandı. Akdeniz'deki oylarımız %19 idi, %38'e çıktı. Toroslar'da %22 idi, %43.5'a çıktı. Mezitli ve Yenişehir'deki oylarımız da %10 düzeyinde arttı. Akdeniz'de vatandaşlarımız biraz boykottan dolayı çekindi, sandığa gidemeyen oldu. Eğer daha demokratik bir ortamda yapılsaydı, Akdeniz'deki oylarımız daha da yüksek olacaktı" şeklinde konuştu

Temayülle ile ilgili Sorulan bir soru üzerine İl Başkanı Salt, seçimler öncesinde gerçekleştirilen temayül yoklamalarını gerçekçi bulmadığını ifade ederek, temayül yoklamalarında adayların kendilerini destekleyen delegelerin çoğunluğuna göre belirlendiğini belirtti. İl Başkanı Salt, temayül yoklaması yerine anketlerin yapılmasının daha sağlıklı olacağını kaydetti.

Tarsus-Kazanlı Turizm bandı arasında yapılması planlanan yol ile ilgilide bilgi veren İl Başkanı Salt, ” bu yolun belediye değil Devlet tarafından yapılacağının” altını çizerek, 2011 içerisinde ilk kazmanın vurularak faaliyete geçeceğini belirtip, Havalimanı konusunda kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, yakın bir zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından temelinin atılacağını söyledi.

Mersin’in kalkınmasının sağlanması için Ticaret, Tarım ve Turizm’in geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken İl Başkanı Salt, “Ticaret ve Turizm için önemli olan ulaşımın iyi olması gerekiyor. AK Parti Hükümeti bu konuda da elini taşın altına koydu. Antalya yolunda muazzam bir çalışma var. Antalya-Mersin yolu öyle basit bir yol değil. 6 tane tüp tünel, bir tane tek devasa tünel ve Viyadükler var. Muazzam bir bütçe harcanıyor. 2012 yılı sonu itibarı ile bu yol bitirilecek. Hükümetimiz Mersin'e üç temel konuda alt yapı çalışmalarını yapıyor. Önümüzdeki süreçte Mersin, çok güzel yerlere gelecek.” İfadelerini kullandı.

Mersin’in Merkezinde oluşan sıkıntıları hakkında sorulan soruya İl Başkanı Salt “Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin ile ilgilemediği için, Ulaştırma Bakanlığı da Mersin'e el atacak. D-400 Karayolu Mersin'in ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldi. Buraya mutlaka bir paralel yol olması gerekiyor. Bu yolu Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekiyor. Artık bunlara da hükümet el atacak. Bunu dışında KÖYDES projeleri çok iyi gidiyor. Artık köylü vatandaşlar yol, elektrik istemiyor, çünkü bunlar halledilmiş durumda. Artık oyun bahçesi, meydan düzenlemesi istiyor, kanalizasyon sistemi istiyor. Bunlar güzel şeyler, bunlar hem hizmeti gösteriyor hem de ülkenin kalkınmadaki yerini gösteriyor."dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..