Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti’nin kazanması Türkiye’de demokrasinin eksikliğinden

Ak Parti’nin kazanması Türkiye’de demokrasinin eksikliğinden
 

Ak Parti bu haliyle Türk halkına en uygun parti. Türkiye demokraside dünyada 142. sırada, Avrupa’nın özgür olmayan tek ülkesi. Bu tablo maalesef insanımızın da göstergesi. Doğal olarak anladığın siyasetin içinde olursun. AKP’yi halk kendine yakın görüyor.

AKP ilerici düşünceler taşısa halktan bu desteği göremez; çünkü halk ilerici değil. Yani tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş durumu. AKP ile halkı evlendirsek hiç sorun çıkmaz. AKP halkın düşüncelerini yansıtıyor. AKP dağdaki çoban gibi düşünüyor. Böyle düşünmenin halkta karşılığı var. Böylelikle halkın seviyesine inmiş oluyor, halk da onun seviyesine çıkmış.

Halk ve AKP ileri sayılmayacak bir bilgi ve kültür düzeyinde anlaşıyorlar. Bu anlayışa göre halk gibi düşünmezseniz kazanamıyorsunuz. Bu durumda kazanıyorsunuz ama ülke de kazanıyor mu acaba? Türkiye demokraside dünyada 142. sırada, Avrupa’nın özgür olmayan tek ülkesi. Kazanamadığını görüyorsunuz.

Ak Parti’de ona oy verenler de bunu düşünmüyorlar. “Hizmet” diye bir şey çıkarmışlar. Hizmeti ilerlemenin yerine koyuyorlar. Kaldırım yaparak Mars’a mı gideceğiz?

Bu ülkede nice profesörler, bilim adamları siyasete soyundular kaybettiler. Çünkü halkın gelişmişlik seviyesi bir profesörü anlayacak derecede değil. Siyasetin halkın seviyesine inmesi ne kadar doğru? Sen güneş olacak aydınlatacaksın. Halkı kendi seviyene/yukarılara çıkarmaya çalışacaksın. Ülkeyi yöneten çobanla aynı seviyede olur mu? Yeniden ilkokula gitseydiniz bari.

İşte Ak Partinin kazanma nedenlerinden biri bu. AKP insan hakları, barış, özgürlük gibi şeylerden konuşmuyor. Çünkü bunlar halka fazla. Birlik beraberlik içinde yaşayalım, kardeş olalım, vatanı sevelim demek yetiyor. Fazlasını söylediğiniz zaman halk sizi anlamıyor. Ak Parti’nin kazanması Türkiye’de demokrasinin eksikliğinden. Yani sonuçta gelişmemişlik AKP’ye oy olup yağıyor.

Yapacak bir şey yok. Şimdilik ülkemizin siyasi profili bu. Ve biz Ak Parti ve benzeri partilere daha uzun yıllar mahkûmuz. Sonuç olarak 1 Kasım seçimlerindeki başarı partinin kendi başarısı değil, demokrasi yönünden eksik, gelişmemiş Türk halkına uygun parti olduğu için.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..