Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Akbank sanat günleri

Akbank sanat günleri
 

Akbank Sanat Gitar Günleri açılış konserinde başarılı gitarist Fatih Akbulut’u ağırlıyor. Akademik kariyerinin yanı sıra pek çok konser ve festivalde sahne alan sanatçı 06 Mayıs 2010, Perşembe günü saat 20.00’de Akbank Sanat’ta sahne alıyor.

Fatih Akbulut, müzik eğitimine 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı Gitar Bölümü’nde başladı. 1994 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı, Gitar Sanat Dalı Lisans devresine girdi ve pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yıl İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümünde Yüksek Lisans tezini tamamladı. 2003 yılında İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümünde Sanatta Yeterlik çalışmalarına başlayan Fatih Akbulut, Öğretim Görevlisi Bekir Küçükay Danışmanlığında “Temel Armoni Kurallarının Gitara Uyarlanmasında Challan Armoni yaklaşımları üzerine bir yöntem Araştırması” başlığı altındaki Sanatta Yeterlik tezini tamamladı. Akademik eğitimi süresince birçok konserlerde ve festivallerde yer aldı. Yine akademik eğitimi süresince Wolfgang Landle, Alan Thomas gibi isimlerle masterclass çalışmaları yapmış; ayrıca İngiltere’de Carlos Bonell’in performans kurslarına katıldı. Halen İ.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı, Gitar Sanat Dalı Yarı Zamanlı, Lise ve Lisans devrelerinde Bekir Küçükay’ın asistanı olarak Öğretim Görevliliğini ve T.C. M.E.B. Anatepe Müzik (A.T.M) Kursunda “Associated Board of the Royal Schools of Music” gitar performansı sertifika programına yönelik eğitmenliğini sürdürmektedir.

Programında Benjamin Britten, Lennox Berkeley, Bekir Küçükay, Federico Moreno-Torroba, Isaac Albéniz’in eserlerine yer verecek Fatih Akbulut gitar tutkunlarına farklı bir deneyim yaşatacak.

Anibal Güleroğlu
 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..