Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Akıllı Cep Telefonu Ekranı Neden Kırılır, Nasıl Önlem Alınır

Akıllı Cep Telefonu Ekranı Neden Kırılır, Nasıl Önlem Alınır
 

Kırık Cep Telefonu Ekranları


Akıllı cep telefonlarında en çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi ekran kırılmalarıdır. Ekran kırıldığında veya ön cam çatladığında cihaz kullanılamaz hale gelebilmektedir. Dokunmatik alanın bir kısmı ya da tamamı basmayabilir, iç ekran kırılması sebebi ile ekrana görüntü gelmeyebilir veya bir kısmı farklı koyu renkler alabilir. Peki ekran kırılmasının sebepleri nelerdir ?

1. Ekran kırılmalarının en büyük sebebi telefon yere düşürülmesidir. Özellikle yolda yürürken bu durumla karşılaşılmaktadır.

2. Cihazın üzerine istemsizce uygulanan baskılar ekranı kırabilmekte, ön camı çatlatabilmektedir.

3. Telefonun aşırı ısınması sonrasında en ufak bir darbe dahi ekranın kırılmasına sebep olabilir.

Bugüne kadar telefon üreticileri tarafından kırılmaz ekran yapılamamıştır. Camın doğasından dolayı sert cisimlere çarpmasının hemen ardından çatlamalar ve kırılmalar görülmektedir. Ekran kırılmalarının tek çözüm yolu ise değişiminin yapılmasıdır.

Ekran değişim fiyatları telefon modellerine göre farklılık gösterebilmektedir. Örnek olarak şu anda iPhone 8 ekran değişimi fiyatı 1800 TL olarak belirlenmiştir. Yüksek meblağlarda ücretler ödemek yerine kendi önleminizi sizlerde alabilir ve arkan kırılmalarının önüne geçebilirsiniz.

Ekran Kırılmalarının Nasıl Önüne Geçilir

Ekran kırılmalarının önüne geçebilmek için almanızı tavsiye ettiğimiz 2 önlem bulunmaktadır. Bunlarda bir tanesi kırılmaz cam koruyucu kullanmanız. Kırılmaz cam koruyucuların şöyle bir özelliği bulunmaktadır. Temperli camlardan yapılmaktadırlar. Yani cihazın ekranı herhangi bir darbe aldığında cam koruyucuya zarar gelir. Cam koruyucu paramparça olmasına rağmen ekranda hiç bir sorun ile karşılaşmazsınız.

İkinci önlem ise koruyucu kılıf kullanılmasıdır. GSM İletişim teknisyenleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerin ardından cam koruyucu olmasına rağmen dikine düşen telefonların köşelerden kırıldığı gözlemlenmiştir. Yani ekran kırılmasını engelleyebilme için sadece cam koruyucu değil aynı zamanda koruyucu kılıf kullanmanızı da tavsiye ederiz. 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..