Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '13

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Akıllı telefonlarla iletişim

Akıllı telefonlarla iletişim
 

Mobil hayatlar


Günümüzün gündem maddesi akıllı telefonlar. Akıllı telefonların hayatı kolaylaştırdığı, iletişimi güçlendirdiği kesin fakat sizin akıllı telefonunuz ile iletişiminiz nasıl?

Geçenlerde katıldığım Serdar Kuzuloğlu'nun bir konuşmasında mobil hayatla ilgili sarfettiği 'Aynı masada başka yerde olan arkadaşlar' cümlesi her seferinde aklıma geliyor. Yerinde ve nokta atışı bu cümle aslında günümüzün mobil hayatını açıkça anlatıyor. Bir yandan da bu yeni teknolojik oyuncakların aslında iletişimi de arttırdığı aşikar. Ama biz uzaktayken sosyalleşip yanyana gelince mobil cihazlar ile başka yerlere gitmekten bahsediyoruz.

Sosyal Medya'yı kim ne kadar iyi kullanıyor sorsanız herkes bu konuda master degree. Peki gerçekten bilinçli bir tüketim var mı? Evet sosyal medya aslında bir tüketim çılgınlığı. Bir o kadar da 'MEDYA'. Bilinçli tüketime gelince o kadar çok örnek ile karşılaşıyorum ki son zamanlarda sanırım bizim millet her zaman heryerde olduğu gibi sosyal medyada da bir 'güleriz ağlanacak halimize' tablosu yaratıyor.

Beğeni, takipçi, abone, paylaşım, karikatür vs vs vs çılgınlığı artık inanılmaz boyutlarda. Peki gerçekten amaç dışı paylaşım yapan portalları, sayfaları vb. oluşumları takip etmekten ya da beğenmekten vazgeçiyor musunuz? Siz olmadan onların da olmayacağını bilerek bu tüketim çılgınlığı içerisinde üreticiyi cezalandırıp şöyle bir kendine gelmesini sağlıyor musunuz?

Akıllı telefon deyince sosyal medyaya girmeden olmazdı. Anında paylaşımlar, check-in ler, kilometre hesabı ile çevrenizdeki telefonları bulan uygulamalar sosyal medyanın altyapısını oluşturmaya başladı. Uzunca bir süredir hem de. Akıllı telefon ile iletişimler ve ilişkiler daha sıcak kalıyor belki ama zaman yönetiminde sıkıntılar da yaratmıyor değil. Bir sokağı döndüğünüzde arka arkaya 5 kişinin telefona gömülmüş şekilde yürüdüğünü gördüğünüzde bu manzara biraz daha farkındalık yaratacaktır sizde de.

Tabi ki artık sizin kolunuz bacağınız bir organınız gibi parçanız olmaya başlayan mobil cihazlarla da bir iletişim sözkonusu. Onlar her ne kadar akıllı da olsa sizin yönetiminizle acaip işler yapabiliyorlar. Önce onunla sonra çevreyle iletişimi sağlamak en doğrusu.

 
Toplam blog
: 5
: 4802
Kayıt tarihi
: 07.12.11
 
 

Livka Business Team IT Director Müzik - Bas Gitar, SEO, Teknoloji ve Ziraat ... Tasarım, İnov..