Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Akıllıya Av Mevsimi

Akıllıya Av Mevsimi
 

Arap Baharı

“Arap Baharına” neden olan şeyin, yönetimlerinin diktatörce yaptıkları uygulamalar sebebiyle olduğu için dünya medyasınca demokrasi geliyor havaları estirildiyse de sonuç hiçbir şekilde yerel halkın faydasına olmadı.

Esasında bunun olacağını en net bir şekilde “Kaddafi” anlamış ve diğer Arap liderlerinin bulunduğu bir toplantıda tüm liderleri eliyle göstererek yüzlerine haykırmıştı. Ancak kimse kendi üzerine alınmamıştı.

Ortadoğu’da hala en kemikli, devlet geleneği olan devlet İran olup, diğerleri hâlihazırda devlet olma vasfına sahip olmaktan çok uzak kabile devletlerdi. Araplar bunu biliyor muydu? Sıradan vatandaşlar elbette bilemez. Devleti var, ama sahibi kendisi değil. Bu elbette mümkün değil. Arap ülkelerinde yapaylık halklar arasında anlaşma, rasyonel anlaşmaların olmaması elbette onları batı tipi bir devlet olmaktan ziyade devletçik yapmıştı.

Arap ülkelerinde devlet doğumuna bizzat öncülük, ebelik yapan Avrupa doğan bebeğin elbette baba olarak kendisini bilmesini istemedi. Ancak Arapların ileri gelenlerinin tamamı pekâlâ biliyordu ki, doğumun tohumu batıda atılan bir devlet ve bizzat doğurtan batı elbette isim verme, ödev verme, sevme, dövme, her türlü iş ve işlemler onların kontrolünde ve izinleri ölçüsünde olabilirdi.

Fransa Suriye’de, İngiltere Irak ve İran’da mevzilenirken,1. Dünya Savaşının bitimiyle petrol batının en önemli ihtiyaç malzemesi oluverdi. Bu da söz konusu bölgede vardı.

Türkiye’de bilim vardır, tarih bilimi de vardır. Ancak Ord, Prof adının önünde ne olursa olsun, mutlaka kaynakları öncelikle Fransız ve İngiliz olur. Hâlbuki İngiliz veya Alman ya da Fransız babasının hayrına Anadolu’ya Afrika’ya, Arap yarımadasına gitmezdi. Çoğunluk jeoloji, petrol ile ilgili çok derin bilgiye sahip olan bu kimseler aynı zamanda bu bölgelerin maden, petrol haritası için buradaydılar. Faaliyetlerin görünüşü çoğunlukla bilim, tarih merakı olsa da gittikleri her ülkede bölgede altın arayan, petrol arayan büyük bir çoğunluk kolaylıkla görünebilir.

Yani söz konusu Arap Baharı Osmanlı’nın tarihten silinmesinin ardından ilkbahar yaşandı. Ancak bu asla Arap İlkbaharı olmadı ama “Arap Kışı” ve yeniden Arap Cahiliye Devri olduğu kesin!

Araplara gelinen süreçte bir peygamber daha gerekir mi? Teknik olarak bu mümkün görünmüyor. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e göre bu imkansız. Çünkü Hz. Muhammed (S.A.V) son peygamerdir.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..