Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

AKP bunalıma girdi

AKP bunalıma girdi
 

AKP Deniz Feneri e.V Derneği mahkemesi sonucunda depresyon yaşamaya başladı. Başbakanın, Genel başkan yardımcılarının ve Bakanların basın karşısında yapmış oldukları açıklamalar depresyon yaşadıklarını göstermektedir. Almanya Deniz Feneri mahkemesinde hakim karşısında itiraf edilenler AKP ye oy vermiş muhafazakarlar, demokratlar, sempatizanlar ve şahsi beklentisi olmayan taraftarlarınca kabul edilecek şeyler değildir.

Sn Başbakan Şaban Dişli olayında olayı kişiselleştirilmek suretiyle iddiaları AKP nin kurumsal kimliğinden uzaklaştırmayı başarmiştır. Olay sadece Şaban Dişli'nin istifasıyla sonlandırılmıştır.

Mahkemedeki (Alman Deniz Feneri mahkemesi) itiraflar muhafazakar vatandaş ile yöneticiler arasındaki sis perdesini aralamıştır. Aralanan sis perdesi, AKP nin yönetim kadrosunda paniğe sebep olmuştur. Buradaki telaş sanırım iddiaların Kurumsal yapıya zarar vermesinden kaynaklanmaktadır. Panik içerisinde olanların hata yapma oranı daha yüksektir. Kontrol mekanizmaları duyarlılığını kaybeder. Mesela büyük düelloda (Kılıçdaroğlu-Fırat tartışmasında) Sn Fıratın gümrük müfettişi hakkında 'Bizim tosun' diye hitabı örnektir. Yine Fırat'ın 'CHP nin her iddiasında kelle alsaydık omuz üzerinde kelle kalmazdı 'sözleri de manidardır. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünü de unutmamak gerekir.

Adalet Bakanı Sn Şahin'in basın mensuplarının Deniz Feneri e.V Derneği ile ilgili sorusuna vermiş olduğu cevapda bunalım işareti vermektedir. Adalet Bakanının 'Deniz Fenerinden banane ya' söylemeye hakkı olabilir mi? Sn Şahin Türkiyede Deniz Fenerinden banane diyebilecek en son kişi olmalıdır. Fakirin, fukaranın, yetimin hakkını korumak ve onları istismar ettirmemek sizin görevlerinizden de biri olmalıdır.

AKP yönetimi bütün bu olumsuzluklardan kurtulmak için gündem değişikliği arayışına girmiştir. Gündem değişikliğini de TBMM yeni yasama dönemine başlamasıyla bulmuş gibi gözükmektedir. AKP grup yönetimi TBMM yeni yasama döneminin ilk ayında altı Kasıma kadar 50 yasa tasarısını meclis gündemine almıştır. Bir ay gibi kısa zamanda 50 yasa tasarısının görüşmeye açılması, partileri ve vekilleri meclise kilitleyecektir. Balık hafızalarda yaşanan olayları (Deniz Feneri- Fırat hakkındaki iddialar- Zahit Akmana suçlamalar) unutacaktır.

AKP yönetimi sıkıntı içerisindedir. Şaban Dişli olayında gösterilen başarıyı Deniz Feneri Derneği ve Fırat hakkındaki iddialarda gösterememiştir. Zahit Akman Konusunda ise futbol deyimiyle ters köşe olmuştur. Sn Başbakan 22 Temmuz seçimi sonunda parti merkezindeki yapmış olduğu konuşmayı icra edebilmiş olsaydı, AKP bu sıkıntıya hiç düşmemiş olabilirdi.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..