Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP nereye koşuyor?

AKP nereye koşuyor?
 

Türk adaleti astı.


Uludere'de 35 can ölmüş. Hata  imiş. Kimin suçlu olduğu belli değilmiş.Oysa o kadar açık ki suçlu biziz. Toplumlar layık oldukları yöneticilerle yönetilir.

Menderes'i astılar. EVren yargılanıyor. Emekli Genel Kurmay başkanı tutuklandı. Büyükanıt hariç.

Menderes halkın çoğunluğunun oyu ile ikdidar oldu. Oldu ama asıldı. Kim astı? Türk adelet sistemi.

EVren sorgulanıyor? Bana işkence eden işkenceciler muhtemeldir emekliliğin keyfini çıkarıyor. Yada tepe noktada hizmete devam ediyor. Peki Evren suçlu ise %92 oy suçsuzmu. Hayır diyenlerin cadı avına tabi tutulduğu dönemin şakşakcıları suçsuz mu?.

Bu iktidar niçin suç ortaklarının üzerine gitmez? Yoksa şakşakcıların içinde kendi kadrolarıda mı var? 12 eylül bir çete işi ise çete başı Kenan EVren ise çete üyeleri nerde? Başbuğ tutuklandı. Peki onu görevlendirenler, 6,5 yıl beraber çalışan iktidar Örgüt başının da başı olmuyormu?

Sahi bu nasıl bir mantık ki. 12 eylülcüleri 12 eylül Anayasası ile yargılanır? Hani çoğunluk haklı idi? Hani halkın tercihleri önemli idi. %92 nin tercihi %8 azınlıkla nasıl yargılanır? Bunun adı demokrasi mi? Türk Adalet sistemi Yassıadayı da Silivriyide kurabiliyorsa bunun adı Hukukun adaleti olmadığıi Güçlülerin adaleti olduğunun resmidir. Türkiyenin sorunu, Adaletin haklılar yanında olması gerekirken Güçlülerin yanında olması sorunudur. Yassıadada kurulan mahkemelrin haksızlığı, Özel yetkili mahkemelerin haklı olduğunun göstergesi olamaz. Haklıların yanında olmayan yada olamayan adalet te adalet olamaz.

  Büyükanıt paşa mı? Mezara kadar......

 
Toplam blog
: 7
: 285
Kayıt tarihi
: 25.11.09
 
 

1949 yılında Nurhak'ta doğmuşum. 10 çocuklu bir alenin 8.ci çocuğuyum. Ziraat Tenisyeni iken İ.T...