Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP, MHP, BDP! Ana Muhalefet Kim?

CHP, MHP, BDP! Ana Muhalefet Kim?
 

Ana muhalefet kim?

CHP mi?

CHP’yi ana muhalefet sananlar öyle sanmaya devam etsinler. CHP, şimdilerde hiçbir şey, bilesiniz.

Bir kalem geçelim CHP’yi.

“Ana muhalefet kim?” sorusunu bir kez daha soralım.

Kim ne derse desin, CHP’nin ana muhalefetliği, sadece almış olduğu oya binaen lafta devam etmekte. MHP deseniz, üzerinde tartışma yapmanın dahi esprisi yok.

Mecliste ana muhalefet rolünü üstlenmiş olan BDP’dir. Hepi topu, bir grupluk vekil sayısıyla mecliste  ses getirmekteler. AKP’yi kimsenin de tahmin etmediği noktalardan, en sert şekilde eleştiren… Her bir eleştiri noktasında ufuk açıcı olan… Ve çok daha önemlisi, bilinen ezberleri yerle bir eden bir muhalefet rolü icra ediyor BDP.

Kürt Sorunu başta olmak üzere, Kıbrıs Sorunu, Kadın Sorunu, Eşcinsellerin sorunları, Alevi Sorunu, Vicdani Red, Tutuklu Gazeteciler, Faili Meçhuller, Statükocu devlet anlayışı, Bürokratik merkeziyetçi yapı, gelir adaletsizliği, İnsan Hakları, demokrasi, Ortadoğu, Emperyalizm, Avrupa Birliği ve sayabileceğimiz birçok sorunda BDP’li vekillerin eleştirileri dikkate değer türden.

Uzun zamandan beri ilk kez AKP, karşısında son derece ciddi anlamda muhalefet yapan bir grup buldu.

Kıbrıs Sorununa ilişkin BDP’li sosyalist vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’nün konuşmalarını dikkatle takip etmenizi öneririm. Her iki vekilde Kıbrıs’ta, Türkiye’nin işgalci olduğunu ve Türkiye’nin neden işgalci olduğunu, son derece net ifadelerle meclise ve kamuoyuna anlatmaya çalıştılar. Kıbrıs Sorununun bu ülkenin başına nasıl bela edildiğini, halka ne türden yalanlar söylendiğini, Kıbrıs’ta rant elde edenlerin çevirdiği pislikleri ve bu pisliklerin üzerini milliyetçi söylemleri öne çıkararak nasıl şal örttüklerini bir bir ortaya döktüler.

Kıbrıs’ta kıyı bankacılığı ile bu ülkenin para baronlarının nasıl vergi kaçırıp, para akladıklarını… Kıbrıs’ta kumarhane turizmiyle ne türden dümenler çevirdiklerini, fuhuş baronlarının Kıbrıs’ı nasıl sömürdüğünü…

Kıbrıs örneğinde olduğu gibi diğer bütün sorunlarda son derece net ifadeler kullanıyor BDP grubu.

Sanırım istenen de buydu. En azından benim istediğim buydu.

AKP, köpeksiz köyde değneksiz gezer olmuştu. Canı istediği gibi hareket ediyor ve zaman zaman da CHP’yi alaya alarak, “Allah başımızdan böyle bir muhalefeti eksik etmesin” diye dua ediyorlardı. Şimdi ise işin rengi değişti. BDP’nin sıkı muhalefetiyle, AKP ve Erdoğan birçok konuda köşeye sıkışıyor ve Başbakan Erdoğan sıkıştıkça, BDP’ye alabildiğine saldırıyor.

Başbakan’ın gözünde, BDP’lilerin ne iblisliği kaldı, ne şeytanlığı.

Şimdi sormak icab etmiyor mu?

BDP, ikibuçuk milyonun üzerinde oy aldı. BDP’den kimse böyle bir başarı beklemiyordu. Zira, siyasal iktidar ve devlet eliyle BDP’nin her alanda önü kesilmişti. Tabanındaki aktif birçok unsur tutuklanmış, maddi açıdan hazine yardımı alamaz bir halde olmasına karşın, seçimde bu denli başarılı bir sonuç elde ederek ve ödünsüz bir muhalefet anlayışı ile ana muhalefeti hak etmiyorlar mı?

Bence BDP, ana muhalefeti fazlasıyla hak ediyor.

 

 

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..