Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

 
Kategori
Güncel
 

AKP netleşiyor

AKP netleşiyor
 

AKP il başkanları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanları Bilkent otelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Ne var bunda diyebilirsiniz. O kadar çok şey var ki insanın duyduklarına inanması olanaksız. Ben hala olanların bir rüya olmasını diliyorum. Bu ülkede yaşayan yurttaşlarına bu kadar saygısı olmayan bir zihniyetin varlığından utanmamak elde değil. Bu ülkenin başbakan'ı Cumhurbaşkanlığı gibi çok hassas ve de önemli bir konuda kendi partisi dışındakileri yok sayarak bir anket yaptıracak. Buna kendini muhalefet sananlar tıs çıkartmayacak. Galiba ne demek istediğimi anlamadılar diye sayın Başbakan teşkilatını toplayıp bu halkla alay edercesine bir daha anket yaptıracak. Bu kafayla bu ülkenin nereye götürüldüğünü göremeyecek bir anlayışın bu ülkede Cumhurbaşkanı olmasını düşünmek bile istemiyorum. Sayın Başbakan unutuyorsunuz. Siz benim de Başbakan'ımsınız. Bu ülkede benim gibi iki dedesini de kurtuluş savaşında şehit vermiş binlerce insanı yok sayarak kendi partililerine anket yaptıramazsınız. Eğer yaptırırsanız bizden saygı bekleyemezsiniz. Seçilseniz de bizim Cumhurbaşkanımız değil, partilileriyin Cumhurbaşkanı olursunuz. İktidar olma hırsının gözleri kör edeceği söylenirdi. Siz ise iktidar hırsı için ama olmuş durumdasınız. Yaptığınız bu ülke vatandaşına inaılmaz ağır bir hakaret. Biz bu ülkede izarlı analarımızla bacılarımızla bir arada yaşarken sorun yoktu. Bu biz ve ötekiler. İnanlar inanmayanlar, bu türban nerden çıktı. Bu ülkede birlik ve dirlik içinde yaşamamızdan neden bu kadar rahatsızsınız. Yargı ile alıp veremediğiniz ne? Kurumlarla kavganın bu ülkeye katkısı var mı? CHP ile yaptığınız kavgada kayıkcı kavgası. Aslında yok birbirinizden farkınız. Lider sultasının devamı için çok ta rahat anlaşabiliyorsunuz. Biz bu ülkede kavga istemiyoruz. Biz bu ülkede Cumhuriyetin temel ilkeleri ile kavgalı Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Biz bu ülkede kendi millet vekilimizi seçmekten aciz olduğumuz düşünen parti başkanları istemiyoruz. Kendi parmak adamlarınızı bize onaylatmanızdan hoşlanmıyoruz. Bu anti demokratik seçim ve partiler kanunu ile seçtiğiniz kişilere vekilimiz demeyi içimize sindiremiyoruz.

AKP li tüm sağduyulu insanlara sesleniyorum. Bu ülke hepimizin. Dedelerimiz çanakkalede koyun koyuna yatıyor. Bizim sizlerle hiçbir anlaşmazlığınız yok. Olması da olanaklı değil. Birilerinin iktidarı uğruna bizi birbirimize düşman edenlerin oyunlarına gelmeyelim. Bu kavganın kimseye faydası yok. Hepimiz, biz varken, ötekiler nerden çıktı?

Bizler Kurtuluş savaşında dedelerini kaybetmiş bu ülkeyi ve Cumhuriyeti sevenler olarak. Açıkca ilan ederiz ki. Her tür sıkıntıya, işsizliğe, açlığa katlanırız. Ama asla unutulmamalı ki; bizler Cumhuriyet Türkiyesinin yurttaşı olmaktan onur duyuyoruz. Yine unutulmasın ki biz yurttaş olmaktan hoşnutuz. Bizi Taba ve ümmet etme gayretlerinin boşa çıkacağından hiç kuşkumuz yoktur. Bu uğurda ne yapacağımıza gelince.

DEDELERİMİZİN YAPTIĞINI.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..