Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'yi iktidar yapan üç neden

AKP'yi iktidar yapan üç neden
 

Bu konuyla ilgili olarak lafı fazla uzatmadan hemen söylemek istiyorum. Bana göre, Türkiye'deki seçimin yorumlamasında, öyle yabancı basının dediği gibi, yok milletin askere tepkisi, yok Cumhurbaşkanlığı seçilememesi tepkisi falan AKP yi iktidara taşımadı. İlk önce şunu belirtmek isterim ki, özellikle dünyanın öbür ucundan, iki gazete haberi ile Türkiye'yi çok iyi biliyormuş gibi ukalalık eden yabancı basın mensuplarına bu sözüm. Milletimizin ordumuzla hiçbir derdi yoktur. Ayrıca seçim sonuçlarına bakıpta seçim sonuçlarını, askere muhtıra gibi göstermekte bana göre ciddiyetten uzak.

AKP'nin iktidar olmasının bana göre (kimseyi bağlamaz bu, sadece kendi düşüncem) üç ana nedeni var.

1) Millet henüz 2003 öncesini unutmamıştır. Ayrıca kim ne derse desin, ekonomik veriler ve sosyal yaşamda, 2003 öncesine nazaran farklı, olumlu bir durum var ortada. Vatandaş, uzun vadeli krediler çekmiş, yatırımlar yapmıştır. Tüm ekonomik koşul ve unsurları göz önünde tutarsak, artık millet istikrar istiyor ve oluşan bu ortamı kaybetmek istemiyor. En iyi koalisyon, tek partili bir iktidardan daha iyi olamaz görüşü ile bu durum birleştiğinde, oyların büyük çoğunluğunun AKP ye gitmesi kaçınılmazdır.

2) R.T.E. "İçerideki 5000 terörist bitti mi ki de, dışarıdaki 500 ile uğraşalım" sözünün söyledi. Muhalefet yüklendi. Ancak bu arada, dikkat ederseniz, başbakanının bu açıklmasından sonrada, basında hala, sınıra asker ve askeri teçhizat sevkiyatının sürdürüldüğü haberlerini gördük. Demek ki birşeyler olacak ve bu konuda hükümet dışarıdan öyle gözükse de Osmanlı'daki Ferit Paşa hükümeti gibi davranmıyor.

3) Seçimden az önce İran'la yapılan doğaldaz anlaşması ve ABD'nin tepkisine rağmen, ülke menfaatleri gereği ne ise onun yapılacağı açıklaması. Bir bakıma ABD 'ye rağmen, hatta bir bakıma ona karşı çekilen bir rest.

Seçimlerin bence en başarılı partisi MHP'dir. En başarısızı CHP'dir. Bakalım neler olacak? Acaba geçmişte ikinci Anavatan, iktidarı günlerini mi yaşıyor Türkiye? Eğer böyle ise bir sonraki seçimlerde AKP tek başına iktidara gelemez diyebilir miyiz?Zaten siyasi hayatta çok ender değil midir bir partinin üç kere tek başına iktidara gelmesi?

Bu seçimlerde millet askere muhtıra vermemiştir. Hiç kimse böyle bir hava yaratıpta, askerle milletin arasını açmaya kalkması bence. Çünkü bizim milletimiz zaten asker bir millet olduğu için, bu konuda yapılan yatırım bence iflasa gider.


Sonuç olarak bu seçim sonuçları, vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah. Ben tek başına bir iktidar geldiği için, sevinçliyim. Koalisyon bu ülkede istikrarı bozuyor.

Resim:Milliyet Gazetesi 23 Temjuz 2007

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..