Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '19

 
Kategori
Astroloji
 

Akrep Burcunda Yeniay

Genel anlamıyla yeniay

28 Ekim günü saat  06:37 de Akrep burcunun  04°24´  derecesinde bir yeniay meydana gelecek.  Yeniayın ev sahibi Akrep ketum, kuşkucu, sabırlı, dayanıklı ve uçlarda kriz deneyimleyen, yıkıcı doğası ile bilinir. Bankacılar, finansçılar, ekonomistler, sigortacılar, dedektifler, polisler, askerler, psikiyatristler, doktorlar, dişçiler, araştırmacılar, gazeteciler, madenciler, kimyacılar ve fizikçiler Akreple ilişkilendirmiştir. Dolayısıyla dolunay sürecinde Akrep özelliklerini ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yeniayın şartları oldukça kırılganlık, değişkenlik içermekte. Risk almaya yanaşmadan, dipten çıkışlarla, arka plandan hamlelerle  şartlar zorlanacak. Motive olmakta zorlanılabileceği gibi başlanılan işlerde organize olmak da kolay olmayabilir.

Yeniayın yükseleninde adalet, diplomasi, politika, ilişkilerle, genç kadınlar ve sanatla ilgili Terazi burcunu görmekteyiz. Yine sert bir yeniay sürecindeyiz. İlişkilerimizin dengesinde dışımızdaki faktörlerin de etkisiyle oldukça önemli değişim, dönüşümlere gebeyiz. Kendimizi  adeta bir vadinin iki ucuna bağlı ip üzerinde yürümeye çalışan ip cambazına benzetebiliriz.  Yükselen derecesinde Foramen ve Spica’yı görmekteyiz. Spica, bu zorlu dönüşüm yolunda haritası müsait olanlara şanslı gelebilir, onurlanmalarına yardım edebilir. Foramen, refahla,liderlikle, geç gelen yükselmelerle ilgili olduğu kadar, şiddeti, fırtınaları, yaralanmaları, salgın hastalıkları, göz sorunlarını da işaret eder.

Güneş ve Ay ise Alkarulops, Princeps ve Ceginus sabit yıldızları ile etkileşimde. Bu sabitler, dikkati, araştırma zekasını,  çalışma ile kazanılan başarıyı anlatırken, aşırılıklara da yatkınlık verir. Dolayısıyla yeniayda sürecinde olayların doğasında, duygularımızda, irade gösterdiğimiz durumlarda, ilişkilerimizde bu etkiler hissedilebilir.

Akrep yeniayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

28 Ekim günü Akrep burcunda yaşayacağımız yeniayda kişinin kendisini ilgilendiren her konu, kendini dışa ifade edişi, karakteri, fiziksel görünümü, sağlığı ve yakın ilişkileri ana konu başlıkları olarak görülmekte.  

Sabit burçların  1-7  , değişken burçların  17-21  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Akrep dolunayından öncelikli etkilenecekler.  (Öncü burçlar:Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Değişken burçlar:İkizler, Başak, Yay, Balık)

Gelinen nokta, değişmesi gereken durumların olduğunun  farkındalığını sağlamış gözükmekte. Patlak verebilecek birden fazla  olay,  krizlere, maddi manevi sıkıntı yaratacak durumlara yol açabilir.  Ucunda bir bedel ödeme zorunluluğunun bulunduğu işaret eden gerçekler adeta geçmişle, yapılmış olanlarla, tamamlanmamış ama tamamlanması gerekenlerle bağlantı kurmakta.  Ve eskileri beklenmedik şekilde yeniden önünüze getirmekte. Hatta öyle ki bunlar tutkuyla bağlı olduğunuzu düşündükleriniz de olabilir. Bu yeniay , stresin içinde dengelenebilmek adına gelişmeleri anlatmakta. Kasım sonu gibi işler ivmelenirken,  2020 Mart sonu bazı noktalar yeniden patlak verecek ve  2021 Şubat’ı dahil meşgul edecek olabilir.  Böylesi bir tabloda , ayrım noktasında  eskiye bağlı hak hukuk, eşitlik konuları ile birlikte ayrılıklar, çevre değişimleri gündeme gelebilir.  Bazıları içinse şartları yanlış okumaya bağlı durumlar, anne ile ilgili sorunlar, gelişme sürecindeki yolda elde ettiği tatminin derecesi. Ayrılıklar ve buna bağlı yer değişimleri şimdilik ertelenmiş, düşünülme aşamasında gibi görünse de gündemde kalacaktır. Bu noktada yaşanılanlar inkar edilebilir, bağımlılıklar, acımasızca tutumlar gözlemlenebilir . Sırtınızdan vuranlar, arkanızdan iş çevirenler gerçeğiyle yüzleşebilirsiniz. Sonuçta herkes hak edişe giden yolda iyi ya da kötü yürüyor. Hayat çok yama kaldırmıyor. Etkin, yetkin olmanın yolu kayıplardan geçebiliyor. Tavsiyeleri ve gerektiği noktada yardımlaşmayı hatırlayın lütfen.

 (Siwa, Black moon, Vulcanus, Apollon, Uranüs, Güneş, Ay, Hekate, Proserpina, Hera, Eros, Toro, Metis, Tisiphone, Pythia)

Akrep yeniayının stresli açılar içerdiğini görmekteyiz. İlişkiler, kazanımlar dengesinde beklenmedik gelişmeler patlayabilir.  Evlilikler, boşanmalar,  ortaklıklar, ortak kazanımlar, miraslarla ilgili durumlar epeyce biz zaman alacağa benziyor. Fakat risk almadan, dipten, geriden hamlelerle şartlar yürütülmeye çalışılabilir. 

Heyacanı, endişeleri, kıskançlıkları tetikleyen durumlarla karşılaşılabilir. Kimilerine yıkım adına çalışırken, kimileri ise yaratıcılığın da kullanımıyla önemli şans yakalayabilir ve  hem ticari hem de çok yönlü açılımlarla sıçrama yapabilir. Tabii bu durum haritası destek verenler için geçerlidir. Eşinizin, ortağınızın ya da birlikte yürüyebilme, iş yapabilme potansiyeline sahip olduğunuz kişilerin içinden, sizi sırtınızdan vurabileceklerin çıkmasına karşı dikkatli olmayı öneririm.  Karşınızdakilerden gelecek beklenmedik  gelişmeler enerjinizi düşürse, engelle karşılaşsanız, zorlansanız  da burada yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek adına irade koyabilir ve sonuçlandırmak adına olayı zamana yayabilirsiniz.  Zaten yeniayın hemen ardından 23 Kasım’a dek sürecek bir  Merkür retrosu başlayacak. Bu da gözden geçirmeniz gereken durumların varlığına ya da eski konuların da ele alınmasını işaret etmekte. Aciliyeti olmayan konularla ilgili girişimlerinizi bu dönemden sonra değerlendirebilirsiniz. Kardeşler, yakın akrabalar, aile içinde zorlayıcı, nahoş durumlar oluşabilir. Bitmesi gerekenler, kayıplar yaşanabilir. Bu durum zorlasa da eğer ki bir noktada gereksiz takılmalar, aşırı tutkulu tavırlar göstermez, mantığı olabildiğince doğru kurabilirseniz nispeten  daha kolay  karşılayabilirsiniz.  Eşinizle, günlük hayatınızı etkileyen olaylarla, sağlığınızla ilgili halledilmesi gereken durumlar için yeni bir sürece girebilirsiniz.  Merkür, 30 Ekim’de önce durağan, ardından da retro pozisyona geçecek. Bu durum yapılan algıyı, görüşmeleri, anlaşmaları, hesap kitapla ilgili işleri, iletişimi, iletişim ve elektrikli aletleri, ulaşımı haritalarınızda bulunduğu  duruma göre problematik etkileyebilir. Bilgisayarlarınızdaki, telefonlarınızdaki önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Maddi manevi kazanımlara, hedefe odaklanırken attığınız adımlara, zamanlamasına ya da size söylenenin, sunulanın doğruluğuna dikkat edin.  Faturalara, para konularına, hesabınıza özen gösterin. Eski bitmemiş işlerinizi tamamlamaya çalışın. Araştırmalarda derinleşebilmek adına kullanabileceğiniz güzel bir zaman dilimi. Davalarla, bürokratik konularla ilgili durumlar gündeminizi meşgul edebilir.  

Akrep yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Akrep burcundaki yeniayın, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

İkizler ve yükselen İkizler :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Terazi ve yükselen Teraziler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  :    Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Yay ve yükselen Yaylar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Kova ve yükselen Kovalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Ülkemiz ve Akrep yeniayı

28 Ekim’de Akrep burcunda meydana gelecek olan yeniayda diplomasi, arabuluculuk faaliyetleri, eğitim sistemimiz, çocuklar ve çocuklarla ilgili yerler, sanat, spor, eğlence ve bunlarla ilgili yerler ana konu başlıklarımız olarak görülmekte. Aynı zamanda ekonomimiz, borçluluğumuz, borsa, finans kurumları, bankalar, maliyemiz, vergiler ve tüm bunların halka yansımaları da gündem yaratacak görülmekte. Şirketler açısından baktığımızda hedefleri ve buna yönelik stratejileri, yatırımlarından kaynaklı kar, zarar durumları ve gelirlerine etkisini görmekteyiz.

Yeniay, ülkemiz haritasının Güneş’i üzerinde olmakta. Konumunda otorite, lider, üst düzey yönetici olanların yetkinliklerinin, kazanımlarını işaret ederken, uluslararası diplomasiye, davalara, mahkemelere  de bağına dikkat çekmekte. Bu konularda beklenmedik gelişmelerle karşılaşılabilinir.  Eski konular, anlaşmalar incelenebilir.  Bazı durumlar hemen değil, aşama aşama öğrenebiliriz. Aktif hale gelmesi Kasım’ın 26 sından sonrayı bulabilir. Kabine değişimi  konusu gündem oluştutabilir. Bu süreçte partilerle ilgili yapılanmaların, değişimin devam ettiğini görebiliriz. Muhalefet parti yöneticilerini , gazeteci,  yazar, düşün insanı, öğretim görevlisi gibi kişilerin tutukluluklarınla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Af konusu yine gündemde görünmekte. Eğitimi, konsoloslukları, diplomatları  ilgilendiren  önemli gelişmeler, bakanlık içinde düzenlemeler  olasıdır.  

Akrep yeniayının gelişmelerinin yansımalarını ekonomide görebiliriz. Vergilerde artış beklenebilir. Para piyasalarında, borsada dalgalanmalar olabilir. Kasım sonundan itibaren devreye girmesi olası bir anlaşma ya da  daha önceden hazırlanmış bir düzenleme, dış borçlanmayı  arttırabilir, ceplere daha yük bindirebilir. Belediyeler  ve yöneticilerini ilgilendiren ani gelişmeler olasıdır. Kayyum konusu yine ülke gündemimizi meşgul edebilir.  Güvenlik konusu ülke gündemimizde yine üst sırada önemini korurken, NATO ile ilişkiler de gerilmeye devam edebilir. Teröre, içeride de olası sorunlara karşı dikkatli olmamız gereken bir süreç. Operasyonlar devam edebilir.  Deprem yaşanabilir.

28 Ekim günü Akrep burcunda meydana gelecek olan yeniaya ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2019/10/20/28-ekim-akrep-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..