Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Tıp
 

Akupunktur tedavi yöntemi

Akupunktur tedavi yöntemi
 

Geçekte iğnelerin acı vermemesine rağmen, halkın iğnelerden korkması ve tedaviden uzak durmayı tercih etmesinden dolayı lazer yöntemini tercih eden Dr. İbrahim Bağcı; akupunktur tedavisinin 108 farklı hastalıkta kullanılabileceğini söylüyor.

M.Ö 3000'lere dayanan akupunkturun işleyiş mekanizması, Batı Tıbbı tarafından daha yeni keşfedilme aşamasındadır.1934 yılında, Cleveland kliniğinin kurucusu Dr. George Crile her insan hücresinin kendi zayıf elektrik akımını ürettiği ve böylece küçük bir pil gibi çalıştığını bulgularıyla öne sürmüştür.Yapılan araştırmalarda, hücrenin elektriksel özellikleri olduğu ispatlanmıştır. Ruslar, tobiskop adını verdikleri ve akupunktur noktası üzerinden geçirildiğinde ışık yayan elektronik bir alet geliştirdiler.Bu alet ile, parlak ışıklı akupunktur noktaları sağlıklı, zayıf olanı ise potansiyel ya da mevcut bir hastalığı göstermektedir.

Kısacası akupunktur; organlar ve vücut yüzeyi arasındaki sinirsel bir bağlantı olduğu ilkesiyle, hastalığın hangi akupunktur noktasının etkisinde olduğu bilinerek, çoğunlukla iğne ile bu noktaları uyarmadır.

Akupunktur nasıl etki eder?

Hastalandığımızda, hastalanan organ ve dokuya ait akupunktur noktalarında yüksek gerilimli veya düşük dirençli elekromanyetik anormallikler oluşur. Ve bu, vücutta dolaşan meridyenler arasındaki dengenin oluşumunu sağlayan Chi enerjisini tekrar dengeye getirmek için, organı temsil eden noktalara iğne ya da lazer ışını gibi yöntemlerle uyarı yapılıyor.

İğneler meridyen üzerindeki noktalar batırıldığında, enerji akışı kontrol edilmiş oluyor. Ve enerji fazlalığı durumunda azaltmaya yönelik, azlığı durumunda da çoğaltmaya yönelik düzenlemeler yapılıyor.

Akupunktur noktalarına iğneler sayesinde yapılan uyarılar sinir ağı ile beyine ulaşıyor. Beyinde bu uyarılar gerekli organlara ulaştırılıyor ve ilgili organ ve uzuvlarda enerji dengesi düzenleniyor. Tedavi sonucunda, enerji değişimi, kişinin bedeni zihni ve ruhunda dengelenme, iyileşme meydana geliyor.

Akupunktur noktaları en çok eller ve kulaklarda bulunduğu için, tedavi sürecinde kulaktaki akupunktur noktaları kullanılıyor. Çünkü kulakta insanın kalbi, bağırsağı vb ile ilgili akupunktur noktaları mevcut.

Akupunkturda Lazer Yöntemi

İzmir de, akupunkturu lazer ile uygulayan Dr İbrahim Bağcı ile görüştük. Kendisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1977 mezunu. 2002 yılında Gazi Tıp Fakültesinde Akupunktur eğitimine katılarak, Sağlık Bakanlığı Akupunktur tedavisi uygulama sertifikası aldı.

Dr. İbrahim Bağcı'ya, batı tıbbı insana sadece fiziksel bir mekanizma ile bakarken, o dönemlerde ne gibi bir etkiyle akupunkturu seçtiğini sorduğumuzda, kendisi; çalışma alanında bazı hastalıklara yönelik yapılan tedavilerin zaman zaman yeterli olmadığını, bu dönemdeki arayışları içinde, insanın içindeki kendi potansiyel iyileşme gücünü kullanan akupunktur tedavi yöntemine yöneldiğini söyledi.

Dr İbrahim Bağcı, hiçbir yan etkisi olmayan bireyin kendi içindeki metabolizmayı uyararak iyileşme sağlatan akupunktur tedavi yönteminin, gerçekte 108 değişik hastalıkta kullanılabileceğini, ancak, medyanın da etkisiyle daha çok şişmanlık tedavisinde tercih edildiğini ifade ediyor.

Geçekte iğnelerin acı vermemesine rağmen, halkın iğnelerden korkması ve tedaviden uzak durmayı tercih etmesinden dolayı ve iğnelerin steril olmama ihtimalinden dolayı, lazer yöntemini tercih eden Dr. İbrahim Bağcı; akupunktur noktalarını uyararak, beyin ve sinir uçlarından yayılan nörotransmiter maddelerin, normal morfinden 1000 kat daha etkili olduğunu ve bedenin kendi içindeki bu sistemi kullanılarak, akupunktur ile her türlü ağrı vakalarının tedavilerinin yapıldığını anlatıyor.

Lazer Needle, iğne batırılmadan 10-15 seansta yapılır.

• Singlet Oksijen enerji ağrı tedavide yardımcı olarak kulla nılır.

• Vücut ve kulaktaki akupunktur noktaları uyarılarak, beyin ve sinir uçlarından nörotrans miter denilen maddeler salgılatılır. Bunlardan fadorfin morfinden 1000 kat daha etkili ağrı kesicidir.

• Laser Needle ile ilk 3 seans ağrı kesici modlar kullanılarak ağrı ortadan kaldırılır, daha sonraki seanslarda tedavi moduna geçilir.

Tedavi edilen hastalıklardan bazıları

• Şişmanlık (obezite) tedavisi

• Sigara bıraktırma tedavisi.

• Ağrı tedavisi (baş ağrıları- eklem ağrıları ve fibromyalgiler-spor yaralanmaları ve sakatlanmalar)

• Psikolojik hastalıklar

• Alerjik hastalıklar

• Çocuklarda astım ve gece işemeleri

• Ve diğer solunum, sindirim, nörolojik, endokrin, üro-genital, kalp-damar, romatizmal hastalık çeşitlerinde akupunktur kullanılabiliyor.

Akupunktur ile zayıflama

Akupunktur ile iştah düzenlenebilir, mide asiti kontrol altına alınır, mide kazınması ve yanması engellenir, düşük kalorili beslenmeden kaynaklanabilecek halsizlik ortadan kaldırılabilir, metabolizma hızı düzenlenir ve akupunktur tedavisi sırasında salgılanan serotonin ve endorfin seviyeleri artacağı için, bu hormonlar diyet yapan kişiye huzur verir. Böylece, eski alışkanlığından kaynaklanan yemek yemeyi azalttığında huzursuzluk ve tedirginlik hissetmez.

Akupunktur ile sigaraya son!

İnsanlarda serotonin ve endorfin adlı kişiye keyif ve huzur gibi duygular veren hormonlar var. Bunlar normalde kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca, tatlı yiyince vs serotonin ve endorfin düzeyi yükselir. Ancak sigara kullanan bireyler, serotonin ve endorfin salgılama işini sigara üstlendiği için, vücut kendi doğal ritmini kaybetmiştir. Çünkü kişi üzülür ve iyi hissetme aracı olarak sigara ya da içki kullanır. Bu durumda da birey ancak sigara ve alkol alınca kendini iyi hissetmeyi amaçlar ve sonraları hormonların salgılanması bu maddelerin kullanımına bağlı olur.

Sigarayı bırakanlarda ya da bir alışkanlığı bırakanlarda beyinde serotonin salgılama işi gerçekleştirilemediğinden, vücut oldukça zorlanır ve birey kendini kötü hisseder. Ancak güzel olan şu ki; beyin 72 saat sonra eski görevini yapmaya başlar. Bu durumda akupunktur, kişinin sigarayı bırakma sürecinde hissedeceği huzursuzluk duygusunu, beynin noktalarla yeniden uyarılması sonucu salgılanan serotonin ve endorfin ile ortadan kaldırmayı amaçlar. Bundan sonra da beynin eski otonomisini kazanır.

Kaynaklar:

İnsan Yayınları-Alternatif Tıp El Kitabı
http://www.ibrahimbagci.com/
http://www.tamtip.com/
http://www.akupunktur.gen.tr/

www.indigodergisi.com Temmuz 2007 de yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 20
: 1393
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

Öğrenci ..