Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1325
 

Ala çorba

Nohut

Kuru fasulye

Kara mercimek

Bunları mutfakta olduğum günlerde haşlar, dondurucuya atarım. Yemeğim olmadığı zamanlarda bir tabak piyaz yapar, yerim. Nohutu da pek çok yemeğe katar, sanki etlendiririm. Etten alacağım proteini nohuttan alarak, daha ucuza getiririm. Bu yaşta etten uzak durarak sağlıklı olmaya çalışırım.


Yağla salçayı kavur, hangi yağla kavuracağını sen bilirsin Sonra bir kaşıkta un ilavesi ile kavur. Haşlanmış bakliyatı içine at. Biraz kaynayınca bulgur ilave et, özlenecek.

Üzerine kımızı biberli yağ, yanına yumruğu yemiş kuru soğan, püfü burada, bıçakla kesilmiş soğanda aynı lezzeti bulamazsınız.

Baktınız çorba koyu oldu, koyu da yenir. Ya da biraz su koyar kaynatırsınız, hem bu kriz ortamında çoğalmış olur.

Yemek yapan adam, çorbaya ne kadar salça konur, ne kadar un konacak bilsin artık, her şeyi benden beklemeyin.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 50
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 25
Ort. okunma sayısı
: 718
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Biyologum ama öğretmenlik yaptım. Emekli oldum ve nihayet duygularımı, yaşadıklarımı, gördüklerimi p..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster