- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ala çorba
Nohut
Kuru fasulye
Kara mercimek
Bunları mutfakta olduğum günlerde haşlar, dondurucuya atarım. Yemeğim olmadığı zamanlarda bir tabak piyaz yapar, yerim. Nohutu da pek çok yemeğe katar, sanki etlendiririm. Etten alacağım proteini nohuttan alarak, daha ucuza getiririm. Bu yaşta etten uzak durarak sağlıklı olmaya çalışırım.
Yağla salçayı kavur, hangi yağla kavuracağını sen bilirsin Sonra bir kaşıkta un ilavesi ile kavur. Haşlanmış bakliyatı içine at. Biraz kaynayınca bulgur ilave et, özlenecek.
Üzerine kımızı biberli yağ, yanına yumruğu yemiş kuru soğan, püfü burada, bıçakla kesilmiş soğanda aynı lezzeti bulamazsınız.
Baktınız çorba koyu oldu, koyu da yenir. Ya da biraz su koyar kaynatırsınız, hem bu kriz ortamında çoğalmış olur.
Yemek yapan adam, çorbaya ne kadar salça konur, ne kadar un konacak bilsin artık, her şeyi benden beklemeyin.