Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Alabaş nedir? Faydası nelerdir?

Alabaş nedir? Faydası nelerdir?
 

Alabaş


Alabaş adını artık çok daha fazla duyacağımız kesin. Nedeni ise artık Türkiye pazarına hızlı bir şekilde giren bir sebze olması.

Peki Alabaşı bu kadar değerli kılan nedir?

Alabaş hem kalorisi düşük hem de gerek mineral gerek vitamin olarak son derece güçlü bir sebze. Tadı da biraz turpa benziyor. Biraz da şalgam ile karışık diyebiliriz. Peki ne gibi minerallere ya da vitaminlere sahip?

Alabaşın sahip olduğu mineraller ve vitaminler gerçekten inanılmaz.

Öncelikli olarak fosfor, çinko, demir, kalsiyum, potasyum gibi mutlaka ihtiyaç duyduğumuz mineraller içinde var. Aynı zamanda son derece iyi kalp ve bağırsak dostu olan Alabaş, C vitamini ihtiyacımızı da karşılıyor.

Daha ne olsun?
Bitmedi elbette.

Kilo vermek isteyenler için de mükemmel bir yardımcı. Aynı zamanda tansiyon sorunu yaşayanların da tansiyonunu düzenliyor. Hatta daha fazla süt çıkarmak isteyen emizeren kadınlar için de tavsiye ediyorum. Yapraklarını aynı lahana gibi pişirip yiyebilirsiniz. Kendisini ise turp gibi keserek ister çorbada kullanırsınız isterseniz de salata yaparsınız.

Sizlere sunacağım tavsiyelerim bunlar. Alabaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için şuradaki makaleye göz atabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..