Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Alanyaspor: 2 Galatasaray: 6. Bu bir hazırlık maçıdır...

Alanyaspor: 2 Galatasaray: 6. Bu bir hazırlık maçıdır...
 

24 yıl sonra Alanya’da kamp yapan Galatasaray, devre arasındaki hazırlık maçlarından ilkini Alanyaspor ile yaptı.

Bu maçı (6-2) alan Galatasaray ikinci devre için hazır olduğunu gösterdi. Aslında maç iki ayrı devrede iki ayrı skorla bitti.

Birinci devrede Alanyaspor diriydi, sanki Antalyaspor’un alternatif takımı gibi maç çıkardı. Galatasaray çok zorlandı. Bu devre (2-2) berabere bitti.

İkinci devrede ise Galatasaray açıldıkça açıldı ve birbiri peşi sıra tam 4 gol attı.

Takımlar :
Alanyaspor
Kadir Tütüncü (Dk.46 Levent Taşkın), Mutlu İlengöz, Tanju Yavuz, Adem Gökçe, Rıza Şen, Kazım Dülger, Mehmet Öncan, Tayfun Seven (Dk.81 Ünal Noyan), Semavi Özgür (Dk.65 Abdullah Eryılmaz), Cihan Özkaymak, Can Parlayan.
Teknik Direktör:Haydar Durusoy

Galatasaray:
Ufuk Ceylan (Dk.46 Eray İşcan), Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Dk.46 Emre Çolak), Dany Nounkeu (Dk.77 Gökhan Zan), Hakan Balta, Aydın Yılmaz (Dk.69 Sercan Yıldırım), Yekta Kurtuluş, Engin Baytar (Dk.70 Ceyhun Gülselam), Albert Riera (Dk.79 Çağlar Birinci), Umut Bulut (Dk.46 Johan Elmander), Burak Yılmaz (Dk.46 Selçuk İnan)
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller:
Goller
23. dak. Adem Gökçe, (Alanyaspor)
32.dak. Burak Yılmaz (p), (Galatasaray),
39.dak. Semavi Özgür (Alanyaspor),
41.dak. Aydın Yılmaz (Galatasaray),
56.dak. Johan Elmander(Galatasaray),
58. dak.Aydın Yılmaz (Galatasaray),
64.dak. Albert Riera (Galatasaray)
68.dak. Elmander (Galatasaray),

Değerlendirme:

- Devre arasında takımların Teknik Direktörleri ve Antrenörleri takımların son durumunu görmek; özellikle, yedekleri daha iyi tanımak açısından böyle maçlar alırlar.

Fakat, birinci yarıdaki oyunuyla Alanyaspor neredeyse Galatasaray’ı sürklase edecekti , Alanyasporlu Adem ve Semavi iki gol attılar. Sonra Galatasaray açıldı da Devre neyse (4-4) berabere bitti.

İkinci devre neredeyse, Alanyaspor durmuş, Galatasaray gerçek futbolunu oynamaya başlamıştı. Galatasaray bunun sonuçlarını aldı; sonuç tatminkardı (6-2), Galatasaray galip geldi.

Ama yine bazıları, “Galatasaray maçın başında niye 2 tane gol yedi, hep eski hastalık…” diye yakındılar.

Belki bunun sebebi, burada Fatih Terim’in maçın sonuna kadar oynatmakta israr ettiği Sabri Sarıoğlu’nun maç tecrübesinin azlığı yüzünden aksamasıydı. Aslında Sabri iyi futbolcudur ve bunu ikinci devredeki oyunuyla kendisini çok iyi bir şekilde gösterdi. Sanıyorum; İkinci devrede Sabri Sarıoğlu’na  Süper Lig’de epey iş düşecektir.

Tabii, takımda en çok kendini gösteren futbolcu ise Albert Riera idi. Riera, takıma oturmuş durumda; gayet formda gözüküyor. Dünkü futboluyla da kendisine güvenilebileceğini gösterdi. Riera’nın futbolundan herhalde Terim de memnun kalmıştır.

Başkan Aysan’nın Selçuk İnan için ettiği sözler belki yanlış anlaşıldı. Selçuk ister 10 numara olsun, ister nerede olursa olsun istikrarlı bir şekilde futbolunu oynayabilecek bir kişi. Onun için bence hiçbir tereddüt yok. Ama belli ki sol beke hala bir adam lazım. Çünkü Hakan Balta henüz hazır değil.

Galatasaray ikinci devre’de de rakiplerini kuşkusuz korkutacaktır. Hele istenilen bir, iki sürpriz transferi de yapabilirsi; o zaman korkulacak bir takım olur.

  

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..