Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '14

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Alaska Kurdu - Alaskan Malamute | Gökçe Özcan

Alaska Kurdu - Alaskan Malamute | Gökçe Özcan
 

Alaska Kurdu Yavrusu


Alaska Kurdu ve Siberian Husky (Sibirya Kurdu) dış görünüş olarak çok benzediğinden bu 2 köpek cinsi birbiriyle çok karıştırılmakta. Bu yazıda soğuk ülkelerin en sıcak canlılarından biri olan olan Alaska Kurdu cinsi köpeklerden bahsedeceğim.

Alaska Kurdu cinsi köpeklerin temel özellikleri nelerdir?

Apartman hayatı için çok fazla uygun bir cins değildir. Küçükken çok sıkıntı yaşatmasa da büyüdüğünde bahçe ortamına daha çok ihtiyaç duyacaktır. Üstelik çokta hareketli bir cins olduğundan hareket gereksinimini ev içinde gideremez. Bu nedenle bahçeli bir ev bu cinsler için çok daha uygun.

Kürk yapıları sayesinde dondurucu soğuklara karşı çok dayanıklıdırlar. Bu yoğun kürk nedeniyle sıcak yerlerde çok bunalırlar. Eğer bu cins bir köpek tercih ederseniz yaz şartlarında sizi zor günler bekliyor. Bol bol buzlu küvet yapmanız gerekebilir.

Kilo olarak Alaska Kurdu cinsi ağır bir köpektir. Kafaları büyüktür. Son derece sadıktır. Aynı zamanda saldırgan bir hayvandır. Diğer cinslere nazaran daha az kokar, fazla havlamaz ama geceleri her köpek gibi uluyabilirler. Dikkatli bir şekilde özenli bir eğitimden geçerlerse çok sıkı bir dost olurlar :)

Kürkü kalın olduğu ve çok fazla tüy barındırdığı için günlük olarak fırçalamak gerekir. Tüyleri yoğun olduğundan diğer cinslere göre daha fazla tüy dökümü gerçekleştirir. Yılda 2 sefer olmak üzere alt tüy katmanını yenilerler. Bu cins köpeklerin banyo-yıkanması ise çok önerilmiyor. Zaten kirlenen tüyler kendiliğinden döküldüğü için fazla gereksinim duymuyor. Çok ihtiyaç halinde köpekler için kuru şampuan kullanılabilir.

Eğitilme oranı düşük bir cins.

Alaska Kurdu neler yapar, nasıl davranır?

Sahibiyle çok iyi iletişim kuran bir cinstir.

Çocuklarla iyi anlaşırlar. Oldukça arkadaş canlısı bir cins olduğundan bekçilik yapmaya çok müsait değildir.

Diğer bir köpekle karşılaştığında dikkatli olunmalıdır. Kavgaya girişebilir. Diğer hayvanlarla veya kendi cinsleriyle ara ara bir araya getirip sosyalleştirilmesi önerilir. 

Alaska Kurdu aslında bir kızak köpeği cinsidir. Koku alma yeteneği yüksektir. Güzel bir yön bulucudur. Ayrıca bu cins bir çok kitap ve filme konu olmuştur.

Alaska Kurdu Alaskan Malamute olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Alaska Kurdu renkleri

Aralıklı siyahlarla birlikte gri, beyaz, yüz tarafında siyah ve beyaz maske

Ortalama ömrü

10 ile 12 yıl. Çok iyi bakılanların 15 yıl yaşadığı biliniyor.

Kilo

Erkek : 39 kg

Dişi : 35 kg

Boy

Erkek : 66 cm

Dişi : 60 cm

 

^^ Gökçe Özcan

Twitter @gokceofficial ve @gokceozcancom

Facebook @gokceofficial

İnstagram @gokceozcancom

 

 

 

 
Toplam blog
: 26
: 7020
Kayıt tarihi
: 22.02.14
 
 

Merhaba, ben Gökçe Özcan kısa ve öz kendimi anlatmak isterim. Anlatmak diyorum, çünkü insan tanım..