Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Alaturka korsanlarımız

Alaturka korsanlarımız
 

Arşiv


Türkiye Korsan Partisi girişimi ile birkaç yıldır sanal olarak muhatabım.

İzlenimlerimdir:

Bir:Nalıncı keseri gibi kendine kesen bir biçimde, kendi yazdıklarının mahrem ama başkalarının telif haklı ve mahrem olan  yazdıklarının ise, kamuya açık ve insanlığın malı olduğunu savunurlar. Oysa ki mektup üzerinden izlenirse, telif hakları yazılan / muhatap kişinindir ve mahremiyet konusu en azından burada işlemez ki zamanında bunu Attila İlhan ve Buket Uzuner nezdinde kamusal tartışma olarak yaşamıştık: E-postayı da sanal mektup sayabiliriz rahatça. Argüman veri tabanı oluşmuş olur böylelikle.

İki:Israrla belirtmeme karşın, yazdıklarındaki suç unsuru olabilecek konulara dikkat etmezler, bunun yerine sanal güvenlik perdesi ardına sığınırlar ki korsanın her zaman karşı-korsanı ve her kilidin bir anahtarı veya maymuncuğu olduğunu anımsamazlar. Artı, suç işlenen unsurun saklanmasının da suç olduğunun, yani delil karartmak olduğunu unuturlar. Artı, bu anımsatılınca da, çocuk gibi küserler.

Üç:En son Ekim 2013’te başlayan AKP sanal istilası sırasında, sanal tacizcilerin ve istilacıların kimliklerinin deşifre edilmesine karşı çıkarlar. Oysa ki ikinci maddede açıkça anlatıldığı üzere, suç işleyenin suç delillerinin açık edilmesine karşı çıkmak da, delil karatmaya girer, en azından bu suça dolaylı olarak katılmaya girer ki zaten bunu yapan AKP’lileri yargılayacaklar da AKP’li olduğu için, asıl suçlular baştan beraat ederler: Burada açıkseçik olarak düşmanına katkı sözkonusu. Artı, ihbar bir çözüm değil aynı  nedenle.

Yani:

Dört:Dostuna zarar, düşmanına yarar veren, çapraz bir slaktivizm içindeler bizim alaturka korsanlar. Ek olarak bu arada, RedHack hayranı iken, RedHack’in solcu bir arkadaşlık sitesini kapattırmasına da bir şey demezler hukuksal açıdan.

Beş:Tüm bunları bilirler, çünkü onlara bunların aynılarını kezlerce ve aylar boyunca anlattım.

Oysa olan şudur: Gerçekten anlamıyorlar, çünkü öncesinde gerçekten dinlemiyorlar, öyle bir yetileri yok: Farklı bir düşünceyi algılama yetileri yok.

Bu durumda bana da yalnız ve yalnızca vaka nüvislik kalır ve şu yaptığım da odur.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..