Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Alex ile Yola Devam

Alex ile Yola Devam
 

Bu akşam Fenerbahçe'nin çok iyi oynadığı söylenemez ama sarı lacivertliler için "istediğini aldı" demek çok doğru olacaktır.

Fenerbahçe her şeyden önce iyi bir savunma takımı. Nitekim deplasmanda Bursaspor gibi hücum gücü yüksek bir takıma bir iki karambol dışında pozisyon vermemek önemli bir başarı. Bunun yanında girilen kontratak pozisyonlarındaki başarı sarı lacivertlilerin bu akşamki akıbetini belirleyecekti ve bunlardan birini gole çevirmek konuk takımın üç puanı için yeterli oldu.

Bugün Fenerbahçe'de fazla ileriye çıkmamanın bir nedeni de görülen sarı kartlar oldu. Zira maçın başlarında Lugano, Gökhan ve Kazım'ın sarı kart görmeleri bu oyuncuların rakibe fazla geniş alan bırakıp kart görme riskini ortadan kaldırmak adına savunmada kalmalarına neden oldu.

Emre'nin yokluğunda M.Topuz vasat bir görüntü çizerken Christian'ın gösterişsiz ama başarılı oyunu devam ediyor. Bugün Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren de Alex'in yine pozisyonun başından sonuna kadar yıldız oyuncu olduğunu kanıtlayan golü ile birlikte savunma dörtlüsü ile kaleci Volkan'ın dikkati ve orta alandaki oyuncuların mücadelesi oldu.

Ev sahibi Bursaspor ise bugün bekleneni veremedi. Organize olmaktan uzak yeşil beyazlı ataklar kalabalık Fenerbahçe savunmasında karambol yaratmaktan öteye gidemedi. Sercan'ın vasat performansı ve Gökhan'ın Volkan Şen'e fazla pozisyon şansı vermemesi de Ertuğrul Sağlam'ın hesaplarının şaşmasına neden oldu.

Fenerbahçe bu önemli deplasmandan iyi oyunu değil ama iyi mücadelesi ile galip çıkmayı başardı. Fakat bu mücadelenin altı sarı karta mal olması da şart değildi. Geçen hafta Emre'nin sinirlerine hâkim olamayarak üç maç ceza almasından sonra yıldız oyuncunun psikolojik destek alması gündeme geldi ancak görünen o ki Fenerbahçe'nin ilerleyen sadece Emre değil takım halinde bu tür bir desteğe ihtiyacı bulunuyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..