Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa'nın Küçük Takımı

Avrupa'nın Küçük Takımı
 

Beşiktaş-Manchester United mücadelesi bana hafta sonu oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçını anımsattı. İki maçta da iyi bir futbol yoktu ama deplasmanda oynayan ve rakibine oranla daha "büyük" olan takım maçı bir şekilde kazanmayı başardı.

İşte Beşiktaş'ın sorunu burada. Siyah beyazlılar yıllardır Avrupa'nın küçük takımı olmaktan kurtulamıyor ve maçlarda hep aynı senaryo yaşanıyor: iyi mücadele ama kötü sonuç.

Hâlbuki bugün İnönü Stadı yine tarihi günlerinden birini yaşıyor, Süper Lig'deki kötü gidişe karşın tribünleri hınca hınç dolduran 12. adamın da desteği ile konuk takım istediklerini sahaya yansıtamıyordu. Hatta ilk yarıdaki başa baş oyun ikinci yarı için hepimizi umutlandırmış acaba bu sefer olacak mı demekten kendimizi alamamıştık.

Beşiktaş'ın Manchester'dan gol yemesi çok beklenmedik bir olay değil hatta rakibe fazla pozisyon vermemesi çok olumlu bir olay, ancak rakip kim olursa olsun kendi sahasında Beşiktaş'ın gol bulamaması kabul edilebilir bir durum değil. Zaten bugün Beşiktaş'ın gerek Süper Lig'de gerekse bugünkü maçta başarısız olmasının nedeni gol yollarındaki yetersizlik. Son 360 dakikadır rakip fileleri havalandıramayan siyah beyazlıların bu başarısız grafiği forvetlerin değil forvetin akasında oynayan oyuncuların başarısızlıklarından kaynaklanıyor. Sırf bu derde deva olsun diye Gaziantepspor'dan onca fedakârlığa katlanılarak alınan Tabata'nın da bu formuyla Beşiktaş'ın ilacı olması çok zor. Yine aynı mevkide görev alan Tello ve Yusuf'un da maçlardaki varlıkla yokluk arası görüntüleri değişmedikçe Beşiktaş asla düzlüğe çıkamayacak gibi görünüyor.

Velhasıl, başta Beşiktaş olmak üzere takımlarımız için artık "şerefli mağlubiyetler" döneminin çoktan geride kalmış olması gerekiyor. Artık mücadele ne olursa olsun sahadan yenik ayrılmamak lazım. Elbette bugün olduğu gibi bazı maçlarda da galibiyet peşinde koşup rahatça alınacak bir puandan da vazgeçmemeliyiz. Aksi takdirde onca transfer, harcanan milyon dolarlar ve değme Avrupa kulüplerinde olmayan taraftarımıza karşın bir arpa boyu yol alamama durumumuz sadece bu sene değil yıllarca devam eder.


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..