Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Alışveriş mutluluğu..

Alışveriş mutluluğu..
 

Yağlıboya Eserlerimden biri..


Ekonominin temelidir bu.. İhtiyaçlar doğaldır ve karşılanmalıdır. Arz ve talep buna dayalı olarak gelişir, zaman içerisinde bu ihtiyaçların önemi ve niteliği de değişiklik göstermeye başlar.

Ama, benim asıl değinmek istediğim konu bu değil tabi ki. Alışverişin kendisinden çok, bu duyguyu en azından bazılarımız için tetikleyen psikolojik olgu beni çeken şey.. Genellikle kadınlarda tezahür eden bu arzunun temelinde de, giderilmeyen mutsuzluklar, geçimsizlikler var. Depresyonda olan pek çok insan da alışverişle rahatlama yolunu seçiyor. Tahminim, kendi adına bir ürün almakla, ya da kendine bir şekilde ödül vermekle mutluluk hissini yakalıyor. Kalıcı bir mutluluk veriyor olmasa da bunu artık erkekler de yapar oldu.

Buradan, bunaltıcı ve gerçek samimiyetten uzak, maskelerin bol olduğu metropol şehir hayatında, erkeklerin de kadınlar gibi, rahatlama yöntemlerinden biri olarak alışverişden haz aldığını görmeye başladım çevremde.

Kimbilir, belki de gelecekte, psikologların tavsiyeleri arasına girecektir.. Herşey o kadar hızlı değişikliğe açık ki günümüzde.. Günümüz kalabalık şehir yaşamında, kalabalık yalnızlıkları yaşayan hepimizin önüne, bugün eleştirilen, yarın pişirilmiş olarak  gelir oldu.

 
Toplam blog
: 23
: 2153
Kayıt tarihi
: 12.02.07
 
 

Hayatla doğrudan ilgiliyim, hemen hemen her konu ilgimi çeker, ancak mistik, metafizik, tarih ve ..