Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Alkol Yasağı ile gündem belirleme

Alkol Yasağı ile gündem belirleme
 

“Bu tartışmalar olmazsa ben Başbakan olamam. Öyle bir başlık ortaya koymalıyım ki gündemi belirlemeliyim. Yoksa gündem peşinde takılırım.” diyen Başbakan Erdoğan yine gündemi belirleyen bir atak yaptı.

Başbakan Erdoğan; Biz Anayasa'nın 58. maddesinin gereğini yerine getirdik. Gereğini de yapacağız, yapmaya da mecburuz. Afedersiniz, ufacık çocukların 'şarıbül leyli vennehar' olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz 'sekir' halinde kafa kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile mücehhez olacak. Bunun adımlarını atıyoruz." dedi.

Bakalım Anayasanın ilgili maddesi ne diyor:

“A. Gençliğin korunması

MADDE 58- Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.

Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”

Darbe Anayasası diyerek her fırsatta kötüledikleri, değiştirmek hatta yenisini yapmak için büyük çaba gösterdikleri bu beğenmedikleri Anayasaya sığınmalarını bir yana bıraksak bile, maddenin ilk fıkrasını niye görmezden geliyorsunuz diye sormak hakkını kendimde görüyorum.

İşinize gelmezse “Darbe Anayasası” diye tu kaka ilan edin işinize geldiğinizde Ona sığının.

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..