Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Jandarma sınırdan çekiliyor.

Jandarma sınırdan çekiliyor.
 

Doğu ve Güneydoğu’da sınırlar artık Kara Kuvvetleri’ne emanet. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlikler, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele sebebiyle yıllardır sınır boylarında görev yapan jandarma birliklerinden görevi devralmaya başladı. Batı’daki bazı tugaylar sınır görevi için Doğu ve Güneydoğu’ya kaydırıldı. Sınır karakollarındaki jandarma birliklerinin büyük bölümü, adli kolluk yerine sınır güvenliği, teröristlerin geçiş yollarının tutulması gibi görevlerde yer alıyordu. Genelkurmay Başkanlığı’nın yıllardır süren planlama çalışması böylece tamamlandı. Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı özel birlikler ise, eskiden olduğu gibi terörle mücadelede görev almaya devam edecek.

Ak Parti’nin 4. Olağan Kongresi’nde, partinin yol haritasının özetlendiği 63 maddelik “Ak Parti 2023 Siyasi Vizyonu-Siyaset, Toplum, Dünya’ adlı kitapçığın 35–36. maddelerinde var olan bu durum hem ileride Suriye'ye yapılması muhtemel Askeri müdahale için gerekli birliklerin yerleştirilmesine yarayacak hem de çekilecekleri söylenen PKK'lıların "rahatsız "edilmemelerini sağlayacaktır.

Bunun devamı olarak Ege Ordu Komutanlığının ve Sahil Güvenlik Komutanlığının kaldırılması, Jandarma Genel Komutanlığının etkisiz hale getirilmesi ve kapatılması adımları mutlaka gelecektir. Bu birlikler(Ege Ordusu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Gn. Komutanlığı) NATO Kapsamında değillerdir.

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..