Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Alkolünüzü taksiyle taşıyın, daha çok yaşayın

Alkolünüzü taksiyle taşıyın, daha çok yaşayın
 

Bugün bir radyo kanalında güzel bir kampanyanın başladığını öğrendim ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.
Alkollü olarak araba kullanmak yerine, taksinizle eve daha konforlu ve daha güvenli bir şekilde dönmenizi amaçlıyor kampanya. Yöntemini de eve taksiyle dönmek olarak belirlemiş.

Eve taksi ile dönmek, arabamızı yakınımızda tutmayı engellese de hayatta kalmamıza iyi bir çözümdür, kabul edelim. Bize bir şey olmaz demeyi çok sevdiğimiz halde gelin birlikte bilgilerimizi tazeleyelim.. İsterseniz..

Alkolü tüketmek için pek çok sebebimiz olabiliyor. Büyük şehirlerde yaşayan, stres yükünü üzerinden atmaya çalışan kişilerin başlıca tercihi olabiliyor alkol. Eğlence hayatının ve sosyal ortamın da bir parçası. Yapılan araştırmalar alkolün en çok zevk için tüketildiğini gösteriyor. Sebepleri kişilere göre değişiklik gösterdiği gibi etkileri de değişik oluyor. Beyinin çalışmasını yavaşlatıyor, algıyı yavaşlatıyor ve bir rahatlama hissi veriyor. Bununla birlikte alkol alan kişinin aldığı miktara ve psikolojik şartlarına göre de; kendini dizginleyememe, kontrolsüzlük, hafıza ve anlayış kaybı, kaslara ve hareketlere hakim olamama gibi geçici sorunları olabiliyor. Her ne kadar adabıyla, kendimizi bilerek içmeye devam etsek de risk oranımız artıyor.

Alkolün etkileri bizim evimize varmamıza engel gibi gözükmese de, aynı etki alanına girmiş diğer şoförlerle başedebilmemizi güçleştirebilir. Trafiğe tek başımıza çıkmadığımızı, çeşitli insanlarla aynı yolu paylaştığımızı düşünecek olursak, tehlikeyi daha kolay algılayabiliriz belki.

Kötümser düşünmeyi sevmediğim gibi, sizleri de bu yöne sürüklemek istemem. Yine de rakamları paylaşmakta fayda var. Türkiye'de 2009 yılının ilk 3 ayında 62.685 trafik kazasında 555 kişinin hayatını kaybettiğini, 30.075 kişinin yaralandığını öğrendim. Kaynağı sağlam, Emniyet Genel Müdürlüğü.. Ve artık alkollü olarak kaza yapan şoförlerin sadece kendilerine zarar vermeleri halinde bile tutuklanmalarına karar verdi Yargıtay.

Gelin trafiğin güvenliğini tehlikeye atmayalım. İçelim, açılalım ama bu güzel kampanyanın dediğine de kulak verelim. Tatlı tatlı içip evimize taksiyle tatlı tatlı kaçalım.

Son olarak öğrendiğim bir başka gerekli bilgiyi de aktararak, okuması pek de iç açıcı olmayan bu konuyu bitireyim. Bulunduğunuz yerde taksi durağı, çağır butonu ya da yardımcı olabilecek bir kişi bulamıyorsanız "TAKSİ" yazıp "3111" e gönderdiğinizde bulunduğunuz semtteki en yakın taksi durağının telefonu cep telefonunuza bilgi mesajı olarak geliyor. Bu uygulama şuan sadece İstanbul'da geçerli imiş. İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık şehri, bu bilgiyi kaydedin, ihtiyacınız olabilir.

 
Toplam blog
: 68
: 931
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Yazmadan duramaz. Öğrenmeden duramaz. Sevmediği yerde durmaz.   ..