Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

ALLAH benimle beraber - 1

‘’ MUHAMMED‘İN DİŞİ YERE DÜŞMESİN .  “Allah ‘ım, şu bir avuç Müslüman ölürse yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz "

Allah Rahim dir ve Rahman dır Rızık verendir. Şifa verendir. Ve Allah Kahhardır. Bu zaman da insanlar neden Allah ın  azap verenlerin  en güçlüsü olduğunu unuturlar.   HZ Nuh zamanında . Nuh Aleyiselam ve ailesi dışında herkes  helak olmadı mı ?  , ya büyük depremler ve doğal felaketler . Yada Cehennemin sahibi kim . evet özellikle Müslümanlar unuttu.

Uhud  savaşında bir çok ibrettin yanında ya Peygamber Efendimiz (S.A) mübarek Dişi yere düşseydi bugün ne yeryüzü ne Biz olacaktık

 

 Müslüman hakkını da savunur .  Gerçekte bu bir sünnet. Bence müslümanlar en çok bu yüzden sıkıntıya giriyor. Ya Hakkı nı  korumuyor yada çabuk hak yiyor.  

‘’Ashabım yıldızlar gibidir hangisine tutunsanız kurtuluşa erersiniz’’ HZ Muhammed ( S.A.)

Ashap hep yumuşak başlı mıydı ?  kimsenin hakkını yemezdi , iftira atmaz , yalan söylemez, zina etmez , hırsızlık yapmaz , hayvanlara iyi davranır ve doğayı korurdu.

Hatta HZ Ömer (RA)  dediği gibi “Kenar-ı Dicle'de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer'den’’   Allah tan ve Kul hakkına girmekten  korkardı. Ama kendi hakkı için onuru ile savaşırdı.

Hadi Halim Selim  insanların en çok bilinenlerine bakalım , Rıza İlahi için Allah doğru bildiklerinden geri adım atmamak için , kendilerine lüzum edilmek istediğinde nasıl olduklarını , aslında İslamın bütün dinlerden  farklı olarak güçlü savaşı yapısına bakalım

Allah Aslanın , aslan avcısı Hamza ,  iki kılıçla savaşırdı

 HZ Ömer (RA)   Hicret ederken  şehrin meydanına gelip , ‘’Karısını dul Evlatlarını Yedim bırakmak isteyen varsa karşıma çıksın Ben hicret ediyorum’’

YA İlim Kapısı olan Yiğit Ali . Evet İlmin kapısı olan Ve Efendimizin torunlarının Babası HZ  Ali(RA)  , çift başlı kılıcı ile savaşırdı. İslam ordusunun en iyi savaşçılarında dı.

Pirim Halit Bin Velid (RA)  Allah ‘ın Kılıcı . HZ Ömer halifeliğinde  başımız Halit var bu savaşı alırız , lafının dillenmesinden sonra  görevinden alınan ve ‘’Herkesin küstüğü Ömer i bana sevdiren Allah A ham olsun’’  diyecek kadar ilim sahibi. Hayatı boyunca hiç savaş kaybetmemiş ve son nefesinde    kılıcı ile vefat etmek istemiş.

Bedir Savaşı  Mürşiklerin  Müslümanların Mekke de ki kalan mallarını toplayıp , Şam satılmak üzere Kervan la götürdüklerinin haberi alan Müslümanlar . Bedir de müşriklerle savaştılar. Hatta bu o kadar zor savaştı ki Peygamber Efendimiz ‘’ “Allah ‘ım, şu bir avuç Müslüman ölürse yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz ‘’ diye dua edecekti.

Yani bir Müslüman evini korurken ölürse Şehit  olur. Yani Müslümanın malı da , hakkı da kıymetlidir Öyle kolay kolay yetirmez.

‘’Zülüm etmeyiniz , kendinize zülüm ettirmeyiniz ‘’  Peygamber Efendiniz(SAS) veda hutbesinde ki bu sözü bize yol göstermeli , kendi hakkımız için en az onları yiğenler kadar mücadele etmeliyiz ki , başka masum insanların öyle hakları kolay kolay yenmesin. Kötüler değil iyiler kazansın.

Hakları yenen insanlar yasal bir sürü merci olmasına rağmen , Özellikle uğraşmak istemedikleri için haklarını savunmamakta.  Cimerden bir kayıt , Savcılığa verilecek bir dilekçe zor gelmekte. İnsanın haklarını yiğen , onları döven , hareket eden , dolandıran veya onları kullanan , kendi küçük amaçları için kandıran insanlar her defasında daha daha fazla zarar vermeye başlıyorlar

Kişi Allah benimle beraber demeli ve kendi hakkı için doğrudan ayrılmadan akıllıca kanun nizam çerçevesinde mücadele etmeli , yarın daha güzel olsun. Aynı zamanda bir Sünneti Seneyi ile hak arama ibadet hükmünü alıp cennetin anahtarı olsun. Tabi burada dua çok önemli yörüngeden şaşmamak için.

Allah benimle beraber demeli ve dua ile akıl ile Mertçe hakkını aramalı , nefisine uyup hak arayım derken , hak yememeli . Eğer kendi hata yaparsa tövbe edip , özür dilemeli , hak sahibine hakkını vermelidir.

 

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..