Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Alman duyarlılığı...

Alman duyarlılığı...
 

Türk halkı İktidar ve Türk Medyası tarafından kandırılıyor mu?

Baksanıza Almanya’dan yapılan resmi bir açıklamaya; Alman hükümeti, terör örgütünün yayın organı Roj tv'nin kapatılması konusunda Türk ya da Amerikan makamlarının ne bir isteği ne de müdahalesi olduğunu açıklamış.

Hani bir laf vardır ya! Buyur Ağa buradan yak…

Aynen öyle! Bir taftan bölücü örgütün Tv kanalı Avrupa’dan yayın yapıyor diye medya aracılığı ile kıyameti koparacaksın!

Diğer yandan bu kanalın kapatılması için hiçbir girişimde bulunmayacaksın!

Bırakın girişimde bulunmayı! Bu kanala görüntü sağlayan bir haber ajansını, sözde yüzyılın davası olarak lanse edilen Ergenekon davasının takibi için izinli olarak içeri alacaksın!

Daha bitmedi! Frankurt Kitap Fuarının açılışını yapan Cumhurbaşkanına refakat eden, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay aracılığı ile bu kanalın muhabirine ayakta demeç vereceksin!

Bakınız, Alman Hükümeti bu açıklamayı neye dayanarak yapıyor?

Yani Türk medyasının ve ya bizim iktidarın görevlendirdiği kişiler tarafından yapılan bir girişim sonucu değil!

Alman hükümeti, Sol Parti Federal Meclis Grubunun, söz konusu televizyonun kapatılması yönünde yurt dışından bir istek ya da baskının olup olmadığı şeklindeki soru önergesine karşılık verdiği cevapta, "Roj tv'nin yasaklanması konusunda Türk ya da Amerikan makamlarının ne bir isteği ne de müdahalesi oldu şeklinde ifade kullanılmış.

Yani bu kanalın yayınının engellenmesi yönünde, hiçbir girişimin olmadığı, açıkça söyleniyor.

Türkiye’den de hiçbir yetkili, biz şu tarihte böylesine bir girişimde bulunmuştuk, dikkate alınmadı şeklinde bir söylemde bulunmuyor!

Alman Hükümeti ayrıca, söz konusu televizyon kanalının, Almanya'da yasaklanan ve AB'nin terör listesinde yer alan örgüt yanlısı olmasının yanı sıra izleyicileri de örgütün çıkarları ve hedefleri yönünde etkilemeye çalıştığını kaydetmiş.

Onlar bile bu kanalın örgüt yandaşı gibi yayın yaptığı ve ülkesinde yaşayan ve bu örgüte sempati duyanların etkileneceğini, bu durumun ülke açısından gelecekte olumsuz etki yapacağını söylüyor.

Bizde ve bizi yönetenlerde tık yok!

Devamla, Almanya İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj tv'nin Almanya'da herhangi bir faaliyette bulunmasını geçen haziran ayında yasaklamış.

Yani bizim bir girişimde bulunmamıza gerek kalmamış!

Bizim adımıza Almanya İçişleri Bakanlığı gerekli girişimi yaparak, gerekli yasaklamayı getirmiş!

Bu arada bizim İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız ne yapıyor dersiniz?

Bence harıl, harıl yerel seçimlere hazırlanıyorlar…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..