Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (27)

Alo orda mısın (27)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--26-/Blog/?BlogNo=115241

 

Tam bu sırada Nazan’ın annesi odaya girerek, babasının Nazan’ı görmek istediğini söylemesi üzerine Nazan hemen konuyu anladı. Babasının yanına gittiğinde babası Murat’ın biraz sonra eve geleceğinden haberi olup olmadığını sorduğunda Nazan, “hayır haberim yoktu” cevabını vedi. Babası çok şaşırdı. Bir terslik olduğunu düşünerek, “yine ne işler çeviriyorlar bunlar” diye söylendi..

 

“Ev kıyafetleriyle karşılayamam şimdi ben bunu” diyerek karısından kıyafet çıkarmasını istedi. Söyleye söylene üzerini değiştirirken Murat’ın şimdi durduk yerde neden eve gelmek istediğine bir anlam veremiyordu.

Kıyafetini değiştirip salona geldi. Kısa bir süre sonra kapı çaldı Murat elinde çiçeklerle geldi. Birlikte salona geçtiler.Hal hatır sorulduktan sonra sonra Murat konuyu uzatmaya gerek olmadığını düşünüp derdini anlatmaya başladı

“Efendim biz okullar kapanır kapanmaz evlenmek istiyoruz. Üniversiteyi beklemek istemiyoruz. Nazan evliyken de okulunu okuyabilir. Biz birbirimizi çok seviyoruz, evlenmemize izin verin”

Nazan’ın babası şaşırmıştı bir o kadardı hiddetlendi. “Biz bunları konuşmuştuk, bu konuları halletmiştik ailenle birlikte. Şimdi neyin nesidir de tekrar gündeme geliyor!” diye çıkıştı.

Murat’ın vazgeçmeye hiç niyeti yoktu. “Konuyu siz kendi aranızda hallettiniz. Ailem de sizinle aynı fikirde ama ben ve Nazan sizinle aynı fikirde değiliz. Biz birbirimizi deliler gibi seviyoruz, izin verin evlenelim” diye yalvarırcasına söyledi.

Nazan’ın babası, “buraya bu konuşmaları yapmaya geldiğinden ailenin haberi var mı?” diye sordu

Murat ailesinin haberi olmadığını bunun tamamen kendi fikri olduğunu ailesinin böyle bir durumdan haberleri olsaydı buna asla izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine Nazan’ın babası bu defa çok kararlı bir şekilde, konunun burada açılmamak üzere kapanması gerektiğini, Murat’ın zor durumda kalmaması için ailesini de durumdan haberdar etmeyeceğini ama artık şartları zorlamaması gerektiğini ifade etti.

Murat üzülmüştü ama bunun böyle olacağını da biliyordu. “Peki sizi daha fazla rahatsız etmeyeyim.” diyerek izin istedi ve kalktı.

Nazan’da çok üzülmüştü. Murat geliyor diye nasıl da sevinmişti ama sevinci yarım kaldı. Murat’ı kapıya kadar geçirirken Nazan’ın yüzündeki mutsuzluğu gören Murat Nazan’ın yanağına bir buse kondurarak, “üzülme, bundan böyle herşey farklı olacak. Herşeyi halledeceğim, sen sakın üzülme, güven bana” diyerek evden ayrıldı.

Nazan bunun anlamını çözemedi ama Murat’a güveniyordu. İşte yine içini sevinç kaplamıştı. Bu defa anne babasının yanına korkmadan çekinmeden giderek, “ben odama gidiyorum” dedi ve emin adımlarla yanlarından ayrılarak odasına çıktı.

Murat yolda kesin kararını verdi. Nazan’ı üniversite sınavına girdikten sonra kaçıracak, uzun süre ortaya çıkmayacaktı. Kimseye muhtaç olmadan istedikleri kadar gizlenecek imkanı vardı...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..